A-pressen ut av JærradioGruppen

Selger aksjeposten på 50 prosent til Herman Skretting AS, som dermed blir eneeier.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

A-pressen kjøpte seg inn i Jærradioen i 2004. Skretting-selskapet eies av Herman Skretting og barna Aksel og Eline.

– Salget er en konsekvens av konsernets beslutning om å tone ned vårt engasjement i radiovirksomhet, sier konserndirektør John Kvadsheim i A-pressen.

– Godt samarbeid

I pressemeldingen understreker Kvadsheim at joint venture-samarbeidet med Herman Skretting har vært preget av godt samarbeid og høy tillit mellom eierne.

– Det var derfor naturlig for oss å vende oss til ham da vi i fjor besluttet at radiogruppa ikke lenger skulle være en del av konsernets kjernevirksomhet. Og vi er særdeles glad for at vi sammen fant en løsning som gjør at gruppen kan drives videre etter samme mal som tidligere, uttaler Kvadsheim.

På rett vei

Ifølge konserndirektøren er både lyttertall og de økonomiske resultatene på rett vei, slik at A-pressen forlater en kraftfull og vital radiogruppe. Kvadsheim presiser at salget kun gjelder eierposten i JærradioGruppen og ikke berører radiostasjoner A-pressen eier gjennom lokalavisene.

Herman Skretting sier til Jærbladet at lyttertallene for de ti radiostasjonene i JærradioGruppen har steget med 35 prosent siden omleggingen etter finanskrisen i 2008, og at omsetningen nå følger etter.

– Vi har økt med 12 prosent hittil i år. Ikke alle stasjonene i gruppen gikk med overskudd i fjor, men gruppen som helhet gikk i pluss. Og det er vi stolt av, sier Skretting.

Ti stasjoner

JærradioGruppen driver ifølge pressmeldingen følgende radiostasjoner i Norge:

Radio Tønsberg

Radio Horten

Radio Sandefjord

Radio Grenland

Radio Nordsjø

Jærradioen

Radio Sandnes

Radio Atlantic

Radio Sunnhordland

Powered by Labrador CMS