Slutter med filmanmeldelser

Avisa lå i Norges-toppen for anmeldelse av premierefilmer. Nå blir det lokalfilm.

Publisert Sist oppdatert

Fra 1. mars er ikke lenger Tønsbergs Blad blant de landsledene på filmstoff.

Det var under høstens budsjettforhandlinger det ble besluttet at vanlige filmanmeldelser ikke lenger skal inngå i vestfoldavisas stoffmiks.

- Det handler om prioriteringer. Vi har som mange gått fra å være en omnibus-avis, med litt om alt i ett produkt, til å ta et strategisk valg om å bli mer lokale. For medier flest er ikke budsjettene romslige, og dette var et element vi valgte å ta bort, sier kulturredaktør Jan Erik Hvidtsten.

Lokal kultur

Hvidsten forsikrer at det ikke er slik at alt filmstoff forsvinner, selv om de ordinær kinofilmanmeldelsene gjør det. Stoffet vil derimot få en sterkere lokal forankring.

- Alle filmer som er laget av noen fra Vestfold, har lagt handlingen til fylket eller på annet vis har en lokal tilknytning, vil bli anmeldt. Dette er den samme logikk vi har på bøker og CDer. Vi ønsker å gjøre lokal kultur tydeligere. Kultur er kjempeviktig for oss, understreker han.

Tungt hjerte

- Det å kutte et markert produkt, som to faste sider er, krever en ordentlig vurdering. Det handler også om hun som har gjort en flott jobb og i lang tid har vært en profilert anmelder. Hun fikk beskjed allerede i høst. Det er også av hensyn til henne at kuttet ikke vil synes for leserne før mars.

Anmelderen er Ellen Andrea Torbjørnsen Bækholt. I fjor anmeldte hun i følge Filmsnakk alene 184 179 av i alt 200 premiererfilmer i Norge. Det er langt flere omtalte filmer enn hos de aller fleste større kulturredaksjoner i landet.

Summen som spares inn skal gå inn i totalpotten for kultur- og featureavdelingen. Hva sidene vil bli fylt med er ikke klart.

 

Powered by Labrador CMS