The Insiders forside lørdag 24. juli
The Insiders forside lørdag 24. juli

Nettavisen The Insider lagt til liste over «utenlandske agenter» i Russland

– Sannsynligvis vil situasjonen bli enda verre, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Den uavhengige russiske nettavisen The Insider har blitt lagt til listen over utenlandske agenter av Russlands myndigheter. Det melder flere medier, blant andre The Guardian. Avisen har base i Latvia, men henvender seg til russiske lesere, og har journalister som jobber i Russland.

Fem journalister fra andre publikasjoner er også lagt til listen over det russiske myndigheter definerer som utenlandske agenter.

Mister annonsører

Alle aviser og nettaviser som blir erklært for utenlandske agenter, må skrive at de er utenlandske agenter øverst på hver eneste artikkel i dobbelt så stor font som resten av artikkelen, ellers risikerer de å bli blokkert i Russland.

Nettavisen Meduzas erfaring med dette er at dette fører til at de mister en rekke annonsører.

Roman Dobrokhotov
Roman Dobrokhotov

Samarbeid med Bellingcat

Ifølge The Guardian skal tiltaket mot The Insider være en straffereaksjon som svar på The Insiders samarbeid med det «gravekollektivet» Bellingcat.

Sammen med dem har The Insider blant annet avslørt Kremlins involvering i Salisbury-forgiftningen av den russiske avhopperen Sergej Skripal.

Var bekymret

Journalisten har tidligere i sommer hatt kontakt med redaktøren Roman Dobrokhotov, og han uttrykte da bekymring for situasjonen.

– Sannsynligvis vil situasjonen bli enda verre. Putin forsøker å fullstendig ødelegge den frie pressen, slik det var i Sovjetunionen før perestrojka, og vil gjøre alt for å oppnå dette.

Powered by Labrador CMS