Fjorårets Skup-konferanse på Quality Hotell i Tønsberg ble avlyst. I år planlegges det for en digital gravekonferanse.
Fjorårets Skup-konferanse på Quality Hotell i Tønsberg ble avlyst. I år planlegges det for en digital gravekonferanse.

Ingen fest og prisutdeling på dette hotellet i år heller - Skup holdes digitalt

Fjorårets nedtur førte til et godt år økonomisk sett.

Publisert

Årets Skup-konferanse avholdes 15. og 16. april, og skal foregå digitalt.

– Vi hadde håpet i det lengste at vi skulle klare å ha en fysisk konferanse i år, men før jul bestemte vi det er bedre å gå for en digital konferanse og planlegge ut i fra det, siden usikkerheten er så stor, sier Silje Sjursen Skiphamn, styreleder i stiftelsen Skup.

Hun legger til at erfaringene fra Data-Skup, som ble arrangert i høst, viser at det er minst like mye planlegging som skal til med en digital konferanse som en fysisk konferanse.

Håper på publikum

I fjor ble konferansen avlyst på grunn av koronapandemien, to uker før den skulle avholdes på Quality Hotell i Tønsberg 27. mars.

Prisutdelingen ble utsatt en måneds tid, og VG gikk av med seieren på det digitale arrangementet.

I år blir prisene delt ut på kvelden fredag 16. april. Det vil bli et direktesendt arrangement, med et «late night show», som det har pleid å være på denne festkvelden.

Skiphamn sier at de har leid et lokale med plass til noe publikum, som de håper de kan fylle med folk, hvis smitterestriksjonene tillater det.

Styreleder i Skup Silje Sjursen Skiphamn fra scenen i Tønsberg i 2019, forrige gang Skup arrangerte konferanse i byen.
Styreleder i Skup Silje Sjursen Skiphamn fra scenen i Tønsberg i 2019, forrige gang Skup arrangerte konferanse i byen.

Kort og konsist program

Resten av konferansen vil bestå av en blanding av forhåndsinnspilte foredrag og et direktesendt program, som deltakerne også kan se på i etterkant.

Dette er noe Skiphamn mener de lyktes med under Data-Skup i fjor. Hun sier de har lært at innslagene på en digital konferanse må være enda kortere og mer konsist enn på en fysisk konferanse.

En av lærdommene de har tatt med seg fra Data-Skup, er å ha en bedre beredskap for å hjelpe deltakere som eventuelt får problemer med å logge seg på konferansen.

I høst hadde de hele 600 deltakere, som er tre ganger så mange som de bruker å ha på Data-Skup. Skiphamn håper Skup i april også får flere deltakere enn vanlig.

– På Skup får man topp internasjonal kursing, og vi har nå mulighet til å hente inn internasjonale foredragsholdere som ikke har mulighet til å komme til Norge fysisk, men som kan sette av en time for oss digitalt. Jeg tror det skal bli et godt program som så mange som mulig bør få med seg.

Hun kan ennå ikke si så mye om hvem og hva som skal stå på programmet.

– Forberedt på kriser

Styrelederen sier hun er spent på hvor mange som melder seg på Skup i år, også fordi de er avhengig av inntektene fra konferansen for å drifte stiftelsen gjennom året.

Skup-stiftelsen har i flere år slitt med økonomien, men Skiphamn sier at det økonomisk sett gikk over all forventning etter fjorårets avlysning.

Veldig få krevde påmeldingsavgiften tilbake, og de måtte ikke betale tilbake utgiftene til hotellet i Tønsberg, slik Medier24 tidligere har omtalt.

Årsregnskapet er ennå ikke klart, men Skiphamn sier de kom seg bra gjennom året.

– Vi ser samtidig et behov for å bygge opp egenkapitalen. Plutselig kan det skje ting, og Skup må ha rygg nok til å bære at konferansen kan bli avlyst. Vi må være forberedt på kriser som kan oppstå, sier hun.

11. januar er det frist for å levere metoderapport til Skup.

Powered by Labrador CMS