Kristin Skogen Lund har i dag første arbeidsdag som ny konsernsjef for Schibsted. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
Kristin Skogen Lund har i dag første arbeidsdag som ny konsernsjef for Schibsted. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix

I dag tar Kristin Skogen Lund over som toppsjef i Schibsted

– Ydmyk og stolt over å gå inn i denne rollen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

18. september slapp Schibsted nyheten om at Kristin Skogen Lund forlater NHO for å bli konsernsjef i «nye» Schibsted, og i dag har hun sin første arbeidsdag som toppsjef.

– Schibsted er en stor del av hverdagen til mennesker over hele Norden, og selskapet har en stadig viktigere rolle i samfunnet. De dyktige menneskene og Schibsteds vilje og evne til stadig innovasjon for å tilby det beste innholdet og tjenestene, er grunnen til at jeg er både ydmyk og stolt over å gå inn i denne rollen, sier Skogen Lund i en pressemelding.

– Å skape et ledende, digitalt og nordisk «powerhouse» i en av verdens mest fremoverlente techregioner blir utfordrende, men jeg er overbevist om at vi kan klare det.

Skogen Lund har tidligere arbeidet i Schibsted i tolv år, fram til 2010. Da ble hun konserndirektør hos Telenor. De siste seks årene har hun vært leder for NHO.

Lederskiftet kommer som en følge av at styret i Schibsted ASA ønsker at selskapets markedsplasser utenfor Norden skal skilles ut som et uavhengig, børsnotert selskap, som midlertidig har fått navnet Marketplace International (MPI).

Planen er at Schibsted skal beholde 60 prosent eierandel i MPI ved børsnotering, etter å ha solgt opptil fem prosent i markedet og delt ut 35 prosent av aksjene til Schibsteds eiere.

Første handledag er planlagt i april 2019.

Powered by Labrador CMS