David Montgomery. Foto: Birgit Dannenberg
David Montgomery. Foto: Birgit Dannenberg

Vil beholde Monty

Ryktene sier det stormer på toppen i Mecom, og i Edda vil tillitsvalgte holde på sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er The Times som skriver at flere aksjonærer vil ha kastet den omstridte medielederen David Montgomery.

Ifølge den britiske avisen skal aksjonærene før jul ha bedt direktører i selskapet finne en etterfølger til Montgomery. Aksjonærene mener det kan styrke aksjekursen å kaste mediekonsernets øverste sjef.

Mistilliten til Montgomery kommer ett år etter at han sist avverget et opprør.

Avventer

I den norske delen av Mecom, Edda Media, sitter de ansatte og avventer.

– Foreløpig tar jeg det som rykter. Jeg har ikke hørt noe i organisasjonen som tilsier at dette er riktig, sier hovedtillitsvalgt Jan Erik Skau.

Helt siden Mecom kjøpte Orkla Media på sensommeren 2006 er Montgomery blitt regnet som kontroversiello og har vært møtt med sterk skepsis. En av årsakene er Montgomerys vilje til å kutte kostnadene hardt. En annen er oppkjøp som har vært lånefinansiert og har ført til at gjeldsbyrden på ett tidspunkt var så stort at selv ikke salget av Edda Nordvest og Berliner Verlag var nok for bankene.

Forholder seg

Skau mener det er langt større fordeler ved å beholde Montgomery som toppsjef enn å erstatte ham. Han er usikker på hvordan reaksjonen blant de ansatte vil bli dersom Montgomery blir kastet.

– Mediebransjen er inne i en svært turbulent tid, så stabilitet er et nøkkelord. Jeg tror ikke vi vil være tjent med bråk på toppledernivå. Man kan si hva man vil om Montgomery, men han står i hvert fall for en linje vi etter hvert følger og som gjør at vi vet hva vi forholder oss til.

Powered by Labrador CMS