Journalist Guro Flaarønning ser frem til å begynne i Journalisten i august. Foto: Kristine Lindebø
Journalist Guro Flaarønning ser frem til å begynne i Journalisten i august. Foto: Kristine Lindebø

Guro Flaarønning blir ny journalist i Journalisten

Begynner i slutten av august.

Publisert Sist oppdatert

Journalist Guro Flaarønning (27) er ansatt i Journalisten, og tar over den ledige plassen i Journalistens redaksjon etter fotojournalist Andrea Gjestvang, men i stilling som journalist.

– Jeg gleder meg til å skrive om journalistikkens plass i samfunnet og demokratiet, sier Flaarønning til Journalisten.

– Det skjer en rask utvikling nå, med nye medier som popper opp, og en del mistillit til media. Da er det ekstra viktig å skrive om og debattere journalistikkens rolle.

– Uredd og energisk

Flaarønning har allerede bred journalistisk erfaring. Blant annet har hun vært nettjournalist i NRK Nyheter og NRK Kultur, økonomijournalist i Adresseavisen, radiojournalist i NRK P2 og journalist i TV 2.

Ifølge Journalistens redaktør Roger Aarli-Grøndalen var det en overraskende krevende ansettelsesprosess, ikke fordi det ikke var gode kandidater, men fordi det var veldig mange gode.

– Jeg er likevel sikker på at vi endte opp med den beste kandidaten, slår han fast.

– Det som gjorde at Guro skilte seg ut i søknadsbunken og i intervjuene, var at hun så veldig sterkt klart å formidle at hun ønsket å jobbe med mediejournalistikk. Hun fremsto også som uredd og full av energi. I intervjuene hadde hun mange ideer til nye saker, og hun var heller ikke redd for å påpeke hvordan vi kunne løst saker vi allerede har laget på en bedre måte. Inkludert saker jeg selv har skrevet, sier redaktøren.

Sommer i Klassekampen

Flaarønning begynner i Journalisten 20. august, etter et sommervikariat i Klassekampen, der hun er journalist i innenriks-redaksjonen. Journalisten møter henne på vei til et møte med Rødts Bjørnar Moxnes, før hun senere på dagen skal dekke Pride på Hadeland. Før sommervikariatet leverte hun sin masteroppgave i journalistikk, hvor hun skrev om norske mediers framstilling av det muslimske brorskap.

– Det var interessant å se hvordan norske medier dekker noe som skjer langt unna, og noe som ofte er sett på som en motsetning til vesten, sier hun.

– Det er alltid viktig å se på hvilke rammer man dekker ting ut ifra – å skjønne at vi dekker det fra et ståsted.

Mange endringer

Journalisten har gått gjennom flere store endringer den siste tiden. 1. juni begynte Roger Aarli-Grøndalen som ny redaktør, knapt et halvt år etter at Kristine Lindebø ble ansatt som journalist. Tidligere i vår flyttet redaksjonen inn i nye lokaler, og fikk nye nettsider, som gjør det enklere å presentere journalistikken på en god måte.

Når Flaarønning er på plass i slutten av august, øker staben med 25 prosent. Det gjør at redaksjonen vil produsere mer, og særlig bruke flere ressurser på å grave fram egne saker.

– Det er alltid gøy å være først, og vi må alltid gjøre vårt beste for å henge med i nyhetsbildet. Samtidig må vi ikke glemme at det viktigste er å lage god journalistikk som betyr noe for Journalistens lesere, sier redaktør Aarli-Grøndalen.

Powered by Labrador CMS