Baard Zakariassen er klubbleder i TV 2. Foto: Birgit Dannenberg

– Tynt med informasjon

Klubb 2 forbereder seg på millionkutt og slåss for kolleger uten fast ansettelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det kjent at minst 100 stillinger vil bli kuttet blant TV 2s rundt 800 ansatte innen jul. Samtidig som dette skjer, arbeider Klubb 2 for å sikre rettighetene til medarbeidere som har jobbet i flere år i TV 2 uten å ha fått fast ansettelse.

Mens TV 2-ledelsen kommuniserte antall stillinger som skal kuttes, satt redaksjonsklubben og forhandlet om å skaffe fast ansettelse til åtte kolleger.

– Kom ikke helt i mål, men vi har fått antydninger til et endelig svar i løpet av uken, sier klubbleder Baard Zakariassen.

Opprinnelig var det snakk om 13 medarbeidere, tre av disse er allerede blitt ansatt og to trakk seg fra prosessen.

Sikre kolleger

Selv om bedriften skal kutte minst 100 stillinger, mener Zakariassen at det er viktig å opprette de åtte nye stillingene for å beskytte kollegene.

– Dette er folk som har vært i TV 2 i så mange år at når det er nedbemanning, må de få samme muligheter som andre ansatte. Vi mener de er å regne som fast ansatte. De må ha samme beskyttelse som alle andre.

Ikke innhold

Zakariassen understreker at det er viktig at kuttprosessen blir mest mulig frivillig. Alle må få mulighet til å søke om sluttpakker, dersom det blir tilbudt noen. Samtidig sier han at det er forståelig at TV 2 ikke kan la alle som søker få gå.

Enn så lenge er det tidlig i prosessen og redaksjonsklubben har så langt fått tynt med informasjon.

– Vi får overskrifter og ikke innhold, og først i dag fikk vi lov til å være med i gruppa som skal vurdere nyhetsproduksjonen og det redaksjonelle.

Etter det Journalisten kjenner til, har ikke ledelsen i TV 2 så langt formidlet noe om sluttpakker, og det spekuleres i om eventuelle tilbud vil bli vesentlig magrere enn det som ble tilbudt under nedskjæringene i fjor høst.

– Det er så i det blå. Vi vet ikke hvordan TV 2 vil forholde seg.

Powered by Labrador CMS