Canada: Offentlig høring om Muhammed-karikaturene

Grunnleggeren av det konservative magasinet Western Standard, må i disse dager forsvare seg for menneskerettighetskommisjonen i Alberta for å ha gjengitt Muhammed-karikaturene.

Publisert   Sist oppdatert

Den 16. Februar 2006 gjenga den kanadiske Western Standard kopier av de mye omtalte Muhammed-karikaturene som illustrasjoner til en sak om karikaturstriden.

Syed Soharwardy fra Islamic Supreme Council of Canada svarte med å ta saken til politiet, uten hell, og deretter klage den inn for Alberta Human Rights Commission med bakgrunn i den kanadiske menneskerettighetslovgivningen. Edmonton Muslim Council har også påklaget det samme forholdet, og den 11. Januar åpnet høringene i saken.

Ezra Levant, Western Standards utgiver, er tidligere advokat og politisk aktivist. Han blogger om høringene her. I et brev til Western Standards lesere skriver han at magasinets advokater er sikre på å vinne saken, men at det vil bli dyrt for et lite magasin som hans. Levant mener videre at dette er misbruk av menneskerettighetloven med den hensikt å straffe magasinet og skremme andre medier fra å gjøre noe tilsvarende i fremtiden.

I Danmark vant Jyllandsposten i oktober 2006 en sak syv muslimske organisasjoner hadde anlagt mot avisen fordi avisen publiserte karikaturene.