Dagsavisen får 41,5 millioner i statsstøtte

Pressestøtten til de ti største støtteberettigede avisene økes med 48,6 millioner kroner til 173,6 millioner i 2002. Dagsavisen stikker alene av gårde med 41,5 millioner kroner. Det viser foreløpige tall som Statens Medieforvaltning (SMF) skal godkjenne i oktober, skriver Kampanje.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Den endelige tildelingen av produksjonstilskudd vil være klar om kort tid. Den foreløpige beregningen av produksjonstilskuddet er imidlertid klar, men jeg presiserer at det kan komme endringer, sier førstekonsulent Jon Stjernstedt i SMF til Kampanje.

SMF behandler søknader om produksjonstilskudd fra til sammen 129 aviser. 234,4 millioner kroner skal fordeles på disse avisene. Det er 58 millioner kroner mer enn året før.

De såkalte meningsavisene og nummer to-avisene blir tildelt mesteparten av pressestøtten. De 10 største avisene på støttelisten får til sammen 173,6 millioner kroner av det totale produksjonstilskuddet. Det er 48,6 millioner kroner mer enn i 2001.

En vesentlig årsak til økningen er at avisene får en kompensasjon for bortfallet av statens stillingsannonser. 40 millioner kroner er satt av til dekning av inntektstapet. Pressestøtte-avisene i Oslo får dekket hele inntektstapet.

I hovedstaden kan Nationen glede seg over størst økning i pressestøtten, målt i kroner og øre. Produksjonstilskuddet økes med 10,6 millioner til 23,8 millioner kroner. 8,3 millioner er kompensasjon for annonsetapet.

Tilskuddet til Vårt Land stiger med 10,1 millioner til 31,7 millioner kroner. Også den kristne dagsavisen får 8,3 millioner som dekning av tapte statsannonseinntekter.

Meningsbærerne på venstresiden, Klassekampen og Dagsavisen, får også økt pressestøtte i 2002. Foreløpige tall viser at Klassekampen vil motta i alt 12,4 millioner kroner i pressestøtte i år. Dermed får den radikale avisen 7,5 millioner kroner mer av staten i år enn året før. 6,9 millioner av den økte støtten er godtgjøring for statsannonsene som forsvant.

Dagsavisen kan notere at pressestøtten øker med ni millioner til 41,5 millioner kroner. Annonsekompensasjonen er satt til 8,3 millioner kroner.



Powered by Labrador CMS