Aftenposten gikk fri for artikkel om Rødt-politiker

Marte Vike Arnesen
pfu_live_juni24 nyhetsstudio

Aftenposten har ikke brutt god presseskikk i sak om Rødt-politiker Sofia Rana, konkluderte PFU i onsdagens første behandling.

Klager, Tore Rasmussen, mente Aftenposten hadde brutt god presseskikk på Vær varsom-plakatens punkter 2.3 om bakenforliggende forhold, 3.2 om opplysningskontroll og kildebredde, 4.1 om saklighet og omtanke, 4.3 om stigmatiserende omtale og 4.14 om samtidig imøtegåelse.

Rasmussen mener blant annet at Aftenposten i artikkelen «PST mener demokratiet er under press. Sofia Ranas politiske engasjement gjør at hun har voldsalarm» villeder leserene ved å gi en usann fremstilling av saken.

I tillegg mener Rasmussen at en av hans tweeter som er omtalt i saken, der han er kritisk til Rana, er vrangtolket av avisa til å være en trussel.

Aftenposten mener på sin side at de ikke har brutt god presseskikk. De mener omtalen av klagers Twitter-melding er et viktig bakteppe for den påklagede artikkelen. De mener at Rasmussen som samfunnsdebattant og politisk aktiv må tåle oppmerksomhet og kritikk.

Det var et samstemt utvalg som mente Aftenposten har gjort et godt stykke arbeid når de har behandlet tilbakemeldingene fra klager.

Utvalget understreker at klager som politisk aktiv må akseptere at ytringene hans blir gjenstand for kritisk omtale.

– De har hatt en god runde og møtt klager på de tingene han var opptatt av uavhengig av om de måtte gjøre det eller ikke. De har strukket seg, sa PFU-medlem Nina Fjeldheim.

Powered by Labrador CMS