Finansavisen unngikk PFU-fellelse

Marte Vike Arnesen
pfu_live_juni24 nyhetsstudio

BioZone Norge ved Kenneth Ervik klaget Finansavisen inn til PFU for artikkelen «Leverte salgsflopp med konkurskonge på laget».

Selskapet mener Finansavisen har brutt god presseskikk på følgende punkter i Vær Varsom-plakaten (VVP): 3.2 om opplysningskontroll og kildebredde, 3.3 om premisser, 4.1 om saklighet og omtanke, 4.2 om å skille fakta og kommentarer, 4.4 om dekning for titler og ingresser og 4.13 om rettelse.

Ervik mener blant annet at artikkelen er negativt vinklet. Han mener også at bruken av ordene «salgsflopp», «konkurskonge» og «pengeskvis» er nedverdigende og uprofesjonell. Klager reagerer også på at Finansavisen har gjort et poeng ut av at han ba om å få lese korrektur på overskrift, ingress og innhold.

Finansavisen mener selv at de ikke har brutt god presseskikk i denne saken. De mener også at de har dekning for ordene klager reagerer på.

Dette er tredje sak av tre denne dagen der utvalget har full forståelse for klager, men der mediene likevel ikke blir felt.

Utvalget konkluderte med at Finansavisen ikke har brutt god presseskikk, og fastslo at Finansavisen var i sin fulle rett til å selv velge vinkling på saken.

– Vi som utvalg kan ikke legge oss opp i mediets valg av vinkel, sa PFU-medlem Gunnar Kagge under dagens møte.

– Det har nok ikke vært god kommunikasjon i forkant av publisering i denne saken, men det er likevel ikke et presseetisk brudd, sa PFU-medlem Nina Fjeldheim.

Les hele klagen her.

Powered by Labrador CMS