Nettavisen felt i PFU etter klage fra moské

Mats With Greger
pfu_live_juni24 nyhetsstudio

Moskéen Rabita klaget Nettavisen inn for PFU, og mener at det til sammen er skrevet 20 saker om dem i Nettavisen, som inkluderer nyhetsartikler, ledere og kommentarer.

Ifølge moskéen har Nettavisen hatt en kampanje mot dem som omfatter mange overtramp og brudd på Vær varsom-plakaten (VVP). Det er kun én artikkel som er klaget inn, og den har tittelen «Forskerne kobler Rabita til det muslimske brorskapet: – Vil endre samfunnet».

Rabita er kritiske til at de blir koblet til det muslimske brorskapet. Nettavisen på sin side, avviser at avisens journalistikk om Rabita var en kampanje mot menigheten. De mener artikkelen var basert på et stort antall forskningsbaserte kilder, der fem knyttet Rabita opp mot Det muslimske brorskapet, og tre kilder avviste eller var skeptiske til dette. 

I behandlingen var det en lang diskusjon frem og tilbake, om hvorvidt man skulle gå for brudd på god presseskikk, eller om de under tvil skulle gå fri.

– For min del er det viktig om jeg skal være med på fellelse, at det ikke handler om kildebredde, sa utvalgsleder Anne Weider Aasen.

En feilsitering av en kilde, som siden ble rettet opp og beklaget, gjorde at utvalget var i tvil, men til slutt falt et flertall ned på at Nettavisen har brutt god presseskikk på Vær varsom-plakatens punkt 3.2, om faktakontroll.

Powered by Labrador CMS