VG lanserer KI-basert «Valgchat»

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio

«Valgchat» skal gjøre det lettere for brukerne å få svar på spørsmål om det amerikanske presidentvalget, skriver VG i en pressemelding.

Marcus Husby

– Dette lar oss presentere viktig informasjon om presidentvalget på en ny og brukervennlig måte. Ved å kombinere KI-teknologi med redaksjonell ekspertise kan vi nå besvare langt flere spørsmål og tilby informasjon i sanntid, sier Marcus Husby, redaksjonssjef for KI i VG.

Svarene som KI-chatten leverer hentes blant annet fra innhold VG tidligere har publisert og som er gjennomgått og verifisert av VGs journalister.

– Det amerikanske valgsystemet skiller seg betydelig fra det vi er vant til i Skandinavia, med et komplekst system av valgmannskollegium, primærvalg og ulike delstatsregler. Dette skaper mange spørsmål. Valgchatten er derfor spesielt utviklet for å hjelpe brukerne med å forstå disse forskjellene og gi svar på alt de måtte lure på underveis i valget, sier Husby

Chaten bygger på det samme rammeverket som Aftonbladets «USA-kompis», som nylig ble lansert i Sverige.

– Ved å samarbeide på tvers av Schibsted Medias redaksjoner kan vi dra nytte av hverandres erfaringer og teknologiutvikling. Dette styrker vår evne til å levere innovative løsninger som er skreddersydd for brukerne både i Norge og Sverige, og gir oss en felles plattform for kontinuerlig forbedring, sier Øyvind Brenne, utviklingsredaktør i VG.

Powered by Labrador CMS