Rådsleder Per Edgar Kokkvold (til høyre) med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ved sin side. Foto: Glenn Slydal Johansen

Kringkastings=rådet direkte

Følg behandlingen av Donald Trump-klage, slukking av FM-nettet, NRK-journalisters integritet og ekkokammereksperiment.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

 

Program

9.00 Åpning

9.10 Klagegjennomgang

Les: NRK-stikk om Donald Trump til Kringkastingsrådet

10.30 Snart slukkes FM-nettet

Det er 84 dager igjen til Norge starter den historiske slukkingen av FM-nettet. Nordland er først ute i januar mens Troms og Finnmark som de siste blir heldigitale radiofylker rett før jul i 2017. Norge har brukt FM siden den første senderen startet opp på Voss i 1954. Hvordan blir hverdagen med Dab+ og hvilken beredskap får vi? Det er mange myter og fakta å forholde seg til før overgangen til heldigitalt radionett i Norge.
Innledning v/direktør for samfunnskontakt, medieutspilling og beredskap i NRK, Øivind Vasaasen og senioringeniør i Statens vegvesen, Dag Vidar Torget.

Les: Kringkastingsrådet inviterer til DAB-debatt uten motstemme til NRKs digitalansvarlig

11.15 Integritet og troverdighet

Hva kan journalister og redaktører gjøre ved siden av jobben som uavhengige og objektive samfunnskritikere? I en verden med sosiale medier er det mange som mener mye om mangt. Hva kan og bør man tillate seg av meninger og oppdrag?
Innledning v/etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk.

13.00 Ekkokammeret

P3-journalist Ludvig Løkholm Lewin gjennomførte et eksperiment over 30 dager hvor han gikk gjennom et klassisk radikaliseringsmønster. Hvordan reagerte omverdenen da Ludvig ble stadig mer islam- og innvandringskritisk? Innledning v/sosiolog og skribent Kjetil Rolness og P3-redaktør Bjørn Tore Grøtte.

Powered by Labrador CMS