Rett etter partilederutspørringen 20. august. F.v. kommunikasjonssjef Torvild Sveen, nestleder i Senterpartiet Trygve Slagsvold, Liv Signe Navarsete, pressemedarbeider Lars Gjemble og statssekretær Guri Størvold. Foto: Birgit Dannenberg

Med rådgiverne på bakrommet

Liv Signe Navarsete forberedte seg i to dager, sammen med tre rådgivere, til sin første utspørring som Senterpartiets leder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Se bildegalleri fra NRKs valgstudio i bunnen av saken!

Torsdag 20. august stiller Navarsete med to av rådgiverne, kommunikasjonssjef Torvild Sveen og statssekretær Guri Størvold, i NRK. Fra valgstudioets bakrom følger de sjefens innsats og noterer flittig poenger som skal følges opp.

Navarsete får god kritikk av kommentatorene i etterkant, så noen utblåsning fra rådgivernes side er det ingen grunn til.

Seermagnet

– Mediene er blitt en stadig større del av politikernes hverdag. Jeg overlater ikke for mye til rådgivere, for det er viktig å være seg selv. Men det er også viktig å kunne sakene, og derfor spiller jeg ball med rådgiverne mine, sier Navarsete.

NRK1s spesialdesignede valgstudio er årets viktigste sted for ambisiøse politikere. Statskanalens valgsendinger, under den imperative vignetten Velg!09 (TV 2 snappet Valg 09), viste seg å være en seermagnet. Mindre spill og ablegøyer, mer saklig debatt og den gjeninnførte partilederutspørringen resulterte i seertall på mellom 514.000 og 668.000 den første uka.

Toppmøte

Før sending finner vi store deler av den norske politiske eliten samlet i det overfylte bakrommet, der også NRKs egne folk og besøkende presse har stuet seg inn. NRK byr på kaffe og brødskiver med laks.

Høyre-leder Erna Solberg, Sp-leder Liv Signe Navarsete og statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg forbereder seg i konsentrert spenning, i selskap med sine rådgivere. Ytterst i hjørnesofaen er det så vidt plass til lederen av Norsk Sykepleierforbund, Lisbeth Normann.

Statsministerskryt

Statsministeren er flankert av sin statssekretær Jan-Erik Larsen og to sikkerhetsvakter. Larsen er en viktig politisk rådgiver ved Statsministerens kontor og har i tillegg lang fartstid som redaktør i A-pressen.

Ved andre anledninger i valgkampen omgir statsministeren seg også med statssekretærene Torbjørn Giæver Eriksen og Hilde Singsaas, begge med solid informasjons- og rådgiverbakgrunn.

Stoltenberg erklærer at han ikke helt ser noen klar forskjell på medierådgivere og politiske rådgivere.

– Jeg synes journalistene er flinke, jeg. Det tyder ikke på at de har noen problemer med å takle medierådgivere, sier han til Journalisten.

Powered by Labrador CMS