Odd Einar Dørum vil gi pressestøtte til Oslo-journalistikken. Foto: Venstre
Odd Einar Dørum vil gi pressestøtte til Oslo-journalistikken. Foto: Venstre

Odd Einar Dørum vil gi pressestøtte til Oslo-journalistikk

Dørum mener det bør være mulig å få mer kvalitetsjournalistikk fra hele byen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Hvis vi skal ha et levende demokrati i en så stor by som Oslo, er vi avhengig av uavhengig, kritisk lokaljournalistikk, sier Odd Einar Dørum til Klassekampen.

I løpet av kort tid har Aftenposten avviklet Aften, deretter ble også papirutgaven av Osloby lagt ned. Amedia solgte DittOslo til Nettavisen, som senere avviklet seksjonen. Dagsavisen forsøker seg med en Oslo-satsing men opplever samtidig at produksjonsstøtten kuttes.

Dørum og Oslo Venstre foreslår konkret å opprette en pott på fem millioner kroner som skal bidra til støtte til lokaljournalistikk. Fortrinnsvis i hovedstadens bydeler. Medietilsynet foreslås som forvalter av disse pengene.

– Det er fortsatt mange dyktige folk som driver med lokaljournalistikk i Oslo, for eksempel i Akersposten og Akers Avis Groruddalen. Men Oslo har 650.000 innbyggere, og hver av de 15 bydelene er på størrelse med andre store norske byer. Da må det være mulig å få til større bredde med kvalitetsjournalistikk for hele byen enn det vi har i dag, sier Odd Einar Dørum.

Finanskomiteen i Oslo bystyre behandlet forslaget i forrige uke. Bare Venstre stemte for. Arbeiderpartiet som i fjor foreslo en støtteordning for journalistikk stemte imot. Byrådsleder Raymond Johansen sier til Klassekampen at byrådet vil komme tilbake med en sak om hvordan lokaljournalistikken kan styrkes neste sommer.

Johansen skrev i fjor kronikken «Farlig Mediekrise» i Dagens Næringsliv også tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen har uttrykt bekymring for mangelen på kritisk journalistikk mot Oslo.

 

Powered by Labrador CMS