Ellen Ophaug fikk journalistprisen i Østfold. Foto: Jon Gimmingsrud

Ellen Ophaug stakk av med journalistpris

Fikk ØJ-pris for Varsler-saken i Fredriksstad Blad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Juryen i Østfold var aldri i tvil om hvem som skulle vinne den regionale journalistprisen. Samstemt sendte jurymedlemmene Kjell Werner (leder), Teddy Madsen, Jørn Enger og Magne Henriksen, Ellen Ophaug og hennes artikkelserie om Varslersaken i Fredriksstad Blad til topps.

«Det er på grunn av slike kritiske og dyptpløyende artikkelserier vi fortsatt mener det er viktig å dele ut journalistpriser i Østfold og andre steder. Det er alt for mye kos i spaltene… (…) Journalisten har samlet dokumentasjon i over ett år og med rene nyhetssaker, tematiske artikler, bakgrunnssaker og ved bruk av grafikk har leserne fått innsyn i et sakskompleks med en rekke forgreininger.» skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen delte også ut hederlig omtale til Sarpsborg Arbeiderblad for magasinet «Olav i verden» om Olav den hellige. Også Anja Lillerud i Halden Arbeiderblad fikk hederlig omtale for reportasje om Dagfinn Andersen som døde uten pårørende.

Fotoprisen i Østfold ble delt mellom Roy Freddy Andersens videoserie om Europas hemmelige skiparadis og Christian Nygaard-Monsen i NRK fra Rygge flyplass i mai i år da flyplass-sjefen formidler nedleggelse. Dette var det eneste reportasjebildet fra en nyhetshendelse.

Powered by Labrador CMS