Enig – Petter Nome!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Viser til ditt innlegg i Journalisten nr. 18 hvor du undres over bruk av spalteplass på salsa i Se og Hørs redaksjonsklubb.

Vi er helt enige med deg, Petter Nome. Hva i all verden gjør et slikt latterlig oppslag i fagbladet vårt – der vi stort sett kan lese dype reportasjer om journalisters arbeidsforhold i Øst-Timor og Nicaragua?

Det er et tankekors i norsk journalistikk at for eksempel det du holder på med – både på jobb og privat – utelukkende blir omtalt på VGs Rampelys-sider, i Se og Hør og i innslag du selv har forhåndsgodkjent i «God kveld, Norge» på TV 2.

Du har jo stått for banebrytende journalistikk på en rekke områder. Spesielt bør din innsats som kritisk og uredd leder av kulturprogrammet «Momarkedet» på Mysen trekkes frem, for ikke å snakke om «Rondo» og «Sommeråpent». Måten du stilte brune og blide politikere og maktmennesker til veggs imponerte oss alle.

Hvor er så Journalisten oppi alt dette? I stedet for å skrive om de viktige tingene er de på salsakurs i Se og Hør! Vi er som sagt enige med Nome. Kanskje NJ-kontingenten til de om lag 65 medlemmene i Se og Hørs redaksjonsklubb burde gå til et eget fagblad? Hva med å kalle det UnderholdningsJournalisten? Så kan Nome, Dorthe Skappel og andre uavhengige kulturformidlere få ha fagbladet Journalisten i fred.

Forrige gang undertegnede møtte Nome, var da han med journalistisk tyngde tok en svingom med Riverdance-truppen på «Momarkedet». Fagbladet vårt glimret som vanlig med sitt fravær. Utrolig!

Powered by Labrador CMS