Petter Nome beskylder Bernander for sensur

NRK-ledelsen møter nå sterk kritikk for å ha sperret NRK-ansattes mulighet til å sende kjedebrev via NRKs e-post. I en e-post til kringkastingssjef John G. Bernander betegner Petter Nome tiltaket som «sensur».

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det kjent at NRK-ledelsen allerede for to uker siden iverksatte tiltak som hindrer NRK-ansatte i å bruke bedriftens dataanlegg for å videreformidle e-postkampanjer eller såkalte kjedebrev.

Direktør for NRKs datatjeneste, Arild Hellgren i NRK Ressurser, avviser at sperren er politisk motivert, men sier at det er et generelt IT-forbud i NRK mot å sende kjedebrev ut fra NRKs dataanlegg.

Dette har provosert den kjente programlederen Petter Nome, som tirsdag ettermiddag sendte en e-post til kringkastingssjefen og betegnet det hele som sensur. Nome peker spesielt på at han aldri sendte sitt «Hello America»-opprop fra NRKs nettserver, men benyttet sin private PC, «langt unna NRK-huset», som han skriver.

I e-posten til Bernander skriver Nome at han ikke har brukt sin e-postboks i NRK til ekstern formidling av oppropet.

- Den «usynlige brannmuren» mot oppropet rammer dermed ikke meg, men alle NRK-ansatte som av en eller annen grunn har ønsket å sende det videre. Å begrunne «muren» med at det kan overbelaste NRKs datasystem er rent sludder. Mailen utgjør under 40 kB, hvilket er en brøkdel av hver enkelt pornomail som hver dag raser gjennom NRKs datasystemer. Når NRK-ledelsen kaller oppropet et «ulovlig kjedebrev», er dette en politisk vurdering. På det tidspunkt «muren» ble opprettet, var oppropet en del av den offentlige debatten i Norge. En hemmelig mur mot formidling av oppropets innhold kan bare betegnes med ett ord: Sensur», skriver Petter Nome.



Powered by Labrador CMS