Reportere uten grenser ser på Nome-saken

Nils Lundgren, styremedlem i Reportere uten grenser, oppfatter NRKs behandling av Petter Nome som trakassering. Han tok initiativ til at organisasjonen skal se nærmere på saken.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Petter Nome selv oppfatter det som hyggelig, men nærmest litt surrealistisk. Det sier NRK-frilanseren til Klassekampen i en kommentar til at Reportere uten grenser interesserer seg for NRKs behandling av ham.

- Det er alltid et følsomt spørsmål om journalister kan ta stilling i politiske saker. Vi vil drøfte denne balansegangen mellom hvor grensene slutter for journalister og hvor ens rettigheter som medborger begynner, sier Alice Petrén, leder av Reportere uten grenser i Sverige.

Organisasjonen som tidligere har sett blant annet på forholdene for journalister i Hviterussland og Colombia planlegger et seminar i slutten av mars. Det skal ta utgangspunkt i at NRK fjernet Petter Nome som programleder i «Sommeråpent» på grunn av hans sterke engasjement mot USAs krigsplaner mot Irak. Onsdag ble det kjent at NRK er i gang med planleggingen av «Frokost-tv» uten at Nome var informert. I to år skal Nome ha blitt spurt om han kunne lede programmet.



Powered by Labrador CMS