Faksimile av Se og Hør 27. januar 2009.

Petter Nome smiler i Se og Hør

I årevis har Petter Nome ligget i krig med Se og Hør, men denne uken smiler han fra øre til øre over hele forsiden og fire helsider inne i bladet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Endelig er Petter mannen min», smiler Hilde Hummelvoll i ukens Se og Hør. Hun og ektemannen smiler om kapp med barn, Anders Rogg, Erik Solheim og Jostein Gaarder. Den mangeårige Se og Hør-kritiker Nome ser ut til å være svært vel tilpass i det han selv har betegnet som et sladreblad.

– Hva har skjedd, Nome?

– Jeg ringte Se og Hør på forhånd og snakket med Harald Haave. Jeg ville unngå krangling og tull inne i kirken og tilbød at de kunne få ta alle de bildene de ville utenfor mot at de holdt seg unna seremonien i kirken. Jeg lovte at vi skulle smile pent, og det løftet holdt vi, sier Nome.

Gratis glede

Nome understreker at det ikke har vært noe som helst snakk om gjenytelser i form av penger, gaver til festen, reiser eller lignende.

– Ikke tale om. Det tror jeg ikke de ville tort å tilby heller, sier Nome på telefon fra Roma.

– Betyr dette en ny holdning til Se og Hør?

– Det er ingen ny holdning. Vi verner fortsatt om privatlivet vårt, men når vi er i det offentlige rom, må vi forholde oss til det, sier Petter Nome.

Utkaster

Han har i årevis vært meget kritisk til Se og Hør og tok blant annet i et leserbrev i Journalisten i 2005 til orde for at Se og Hør-journalistene burde kastes ut av Norsk Journalistlag.

«En miks av konstruerte oppslag, sosialporno, sladder, uetterretteligheter, paparazzibilder, utropstegn og fattig språk, er det i bunn og grunn journalistikk?» spurte Nome den gang og ville ha dem ut av NJ.

I mellomtiden er Nome utmeldt av NJ på grunn av engasjementer på informasjonssiden, mens en journalist i Se og Hør sitter i NJs landsråd.

Powered by Labrador CMS