Foto: Birgit Dannenberg
Foto: Birgit Dannenberg

Bryter trykkeriforhandlingene

Edda og A-pressen vil ikke slå sammen trykkeriene sine.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha utredet, planlagt og forhandlet om å etablere et felles nasjonalt trykkeri, ble det tirsdag klart at Edda Media og A-pressen ikke kom til enighet.

I sommer kunne Journalisten fortelle at partene begynte å nærme seg en løsning på trykkerifloken. På dette tidspunktet var det knyttet spenning til hva som ville skje i Vestfold, hvor Edda har stortrykkeriet på Stokke og A-pressen sitt trykkeri i Larvik. Titlene som trykkes hos sistnevnte ble vurdert flyttet til Stokke, mens Eddas aviser på østsiden av Oslofjorden skulle trykkes i Lillestrøm.

Opprettholder

Under et møte tirsdag ble det klart at de to partene ikke klarte å komme til enighet om eierfordeling og hva slags styringsstruktur et eventuelt nasjonalt trykkeriselskap skulle ha.

– Det innebærer i første omgang at det ikke blir porteføljebyttet, og at trykkeriet i Larvik videreføres, forteller konserndirektør Thor Gjermund Eriksen i A-pressen.

I sommer sa Sigmund Kydland i Edda Media at forhandlingene sto da om Larvik, og at dersom A-pressen besluttet å legge titlene i Larvik til Stokke, kunne en ny struktur være oppe og stå på kort tid.

Tidligere har de to selskapene gjort det klart at Edda-eide Østlendingen skal trykkes i A-pressens nye trykkeri på Biri mellom Lillehammer og Gjøvik. Ifølge Eriksen er situasjonen så langt ikke avklart på Innlandet.

– Partene er tydelig på at dette ikke skal hindre enkeltprosjekter eller steder det er naturlig og bra å samarbeide om. Utredningen har vist at det er åpenbare områder hvor det er hensiktsmessig å samarbeide.

Vil jobbe sammen

Konserndirektør Stig Finslo bekrefter at man ikke kom til enighet om nettopp eierskap og styringsmodeller. Han forteller at man i utgangspunktet var klar over at et prosjekt som dette ville være krevende.

– Så kom vi til en situasjon som var såpass komplisert at vi måtte avslutte forhandlingene der. Slik sett er vi enige om at vi er uenige om noe.

Finslo understreker at selv om dialogen om felles trykkeristruktur ikke førte fram, så vil det ikke på noen måte legge bånd på samtaler og arbeid om å jobbe sammen med industrielle og markedsmessige muligheter.