Selger snart avisaksjer

Schibsted girer opp til å selge sine aksjer i Adresseavisen og HTG. Bare aksjene i Adressa kan bringe inn over en halv milliard.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Skal Media Norge og Polaris Media bli etablert og børsnotert må landets største medieselskap Schibsted rydde i sin aksjeportefølje. Mediekonsernet eier 34,3 prosent av aksjene i Adressa og 80 prosent av Harstad Tidende Gruppen (HTG).

Millioner på millioner

Da Terje Roll Danielsen kjøpte Orkla Medias post i Adressa ga han 303 millioner kroner for 18,7 prosent av aksjene. Det verdsetter Adressa til 1,6 milliarder kroner, viser en rapport fra McKinsey. Dermed kan Schibsted vente seg et sted mellom 500 og 600 millioner kroner på salget i Trondheim alene.

Den samme rapporten verdsetter Schibsteds aksjepost i HTG til 120 millioner kroner. Posten består av nesten 80 prosent av mediekonsernet, men Schibsted trenger ikke selge mer enn halvparten av posten i HTG.

Har avventet Polaris

Det var tidligere i våres at det ble klart at Schibsted måtte selge seg ned i de to avisgruppene for at Media Norge skal kunne etableres.

– Hvorfor har det tatt så lang tid når det er en stund siden dere fikk beskjed om at nedsalg måtte finne sted?

– Vi har avventet blant annet Polaris-fusjonen, som vi mener er industrielt riktig og skaper verdier, sier konserndirektør Trond Berger i Schibsted.

Men etter å ha avventet fusjonen, som mandag fikk sin godkjennelse av respektive generalforsamlinger, er arbeidet med å finne kjøpere i gang.

– Vi ønsker å kjøre en prosess fremover for å se hvem som kan være interessert i å kjøpe vår post. Det har vi noen som hjelper oss med, og det vil bli gjort de nærmeste ukene og månedene, dette går etter planen, sier konserndirektøren.

Byttehandel?

Medieanalytiker Henrik Schultz mener dette er en vinn-vinn-situasjon for Schibsted. Etter det Journalisten kjenner til kan det være aktuelt for Adresseavisen å kjøpe tilbake aksjene i eget selskap.

Avisa ble tilbudt 540 millioner kroner for aksjeposten i Finn av Schibsted. Det kan være at en mulig byttehandel er på trappene.

– Vi kommenterer aldri slik. Vi tror det kan være en del som er interessert i postene der ute, men jeg vil ikke kommentere pris.

Powered by Labrador CMS