Går for Polaris

De ekstraordinære generalforsamlingene i HTG og Adressa har gått inn for at selskapene skal fusjoneres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er nesten fire måneder siden Adresseavisen og Harstad Tidende Gruppen (HTG) kunngjorde at de skulle fusjonere. Sammen eier de to selskapene blant annet 12 aviser samt lokal-tv og lokalradio.

Rolig og fordragelig

Først ut med ekstraordinær generalforsamling var HTG.

– Generalforsamlingen forløp akkurat slik vi ønsket. 96 prosent av stemmene stilte seg bak fusjonen. Det var veldig rolig og fordragelig, sier konsernsjef Rolf Erstad til Journalisten.

Han forteller at det kun var fire stemmer som var mot fusjonsplanene. Ingen av disse var lokale.

– Nei, det var ikke lokale eiere som var imot, men jeg kan ikke gå inn på hvilke aksjonærer det var snakk om med deg, sier han.

Schibsted eier rundt 80 prosent av HTG og har fått beskjed fra Medietilsynet at halvparten av aksjene i selskapet må selges for at fusjonen skal gå gjennom. Schibsted eier over 34 prosent av Adresseavisen og må selge også disse aksjene for at fusjonen går gjennom.

Motstand i Trondheim

Med Schibsteds store post var det nærmest garantert at fusjonen ville bli godkjent av den ekstraordinære generalforsamlingen.

Men i Trondheim møtte fusjonen mer motstand enn i Harstad.

– Fusjonen ble vedtatt med 72 prosent av stemmene, forteller styreleder Kåre M. Gisvold.

– Det var ikke overraskende at det var motstand, fortsetter han.

Ifølge Gisvold var det avisinvestor Odd Øie og Erik Must som stemte mot fusjonsplanene.

Såframt Schibsted avhender aksjene i de to selskapene mediekonsernet er pålagt å selge av Medietilsynet, er det nå ingenting som vil stanse fusjonen. Journalisten får opplyst fra Konkurransetilsynet at de ikke har noen innsigelser til fusjonen mellom Adressa og HTG: Dermed vil det nye mediekonsernet være registrert i midten av oktober og noen dager senere blir selskapet børsnotert.

Powered by Labrador CMS