Diana Badi. Foto: Hans A. Vedlog

– Vi blir ikke satt pris på

Journalistene i Dagbladet føler at ledelsen ikke ikke setter pris på sine medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er veldig beklagelig at resultatet av det lokale lønnsoppgjøret ble som det ble, etter at vi holdt på så lenge. Oppgjøret er fryktelig dårlig, og folk føler at de ikke blir satt pris på. Men vi må jo prøve å holde motivasjonen oppe og fortsette å lage avis, sier nestleder Diana Badi i Dagbladets redaksjonsklubb.

Klubbstyret diskuterte onsdag avisledelsens lønnsdiktat, som innebærer at journalistene i papiravisen fratas tillegg og goder på 3,9 millioner kroner – i snitt over 33.000 kroner per ansatt etter klubbens beregning.

Klubben bekymret

Fredag klokken 14 møtes medlemmene av redaksjonsklubben til allmøte for å gjennomgå lønnsdiktatet og vurdere hvordan de skal forholde seg til det.

– Klubben er bekymret for Dagbladets konkurranseevne på arbeidsmarkedet. Lønnsdiktatet er et dårlig bidrag til å holde på folk og rekruttere nye. For å lage en god avis trenger man gode medarbeidere. Det er ingen hemmelighet at mange nøkkelpersoner i redaksjonen, av ulike årsaker, har sluttet den siste tiden, sier Badi.

De yngste rammes hardest

Ifølge nestlederen er det de yngste medarbeiderne i redaksjonen som rammes hardest av kuttene i de ulike tilleggene i lokalavtalen.

– Resultatet er en skeiv fordeling av konsekvensene av lønnsdiktatet. Det er jo de yngste som jobber mest overtid og turnus, og som derfor vil tape mest, framholder Badi.

Ledelsen i Dagbladet har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Powered by Labrador CMS