Sumaya Jirde Ali ble redaktør i Fett i 2021. Nå er stillingen lyst ut igjen.

Sumaya Jirde Ali slutter som redaktør

– Blir store sko å fylle, sier Fett-styreleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sumaya Jirde Ali har sagt opp jobben som ansvarlig redaktør i Fett. Det bekrefter styreleder Maiken Sætran Lium til Journalisten. Stillingen har Ali hatt siden 18. mai 2021.

Nå har Fett lyst ut etter en ny ansvarlig redaktør som kan ta over stillingen fra mars 2023.

– Det blir store sko å fylle, siden Sumaya har gjort en god jobb her. Men Fett har hatt gode redaktører tidligere, så dette skal gå fint, sier Lium til Journalisten.

Journalisten har ikke klart å komme i kontakt med Ali for en kommentar.

Ali er kjent i offentligheten som debattant, poet og forfatter og har lenge vært på medienes radar. Hun var 19 år da hun begynte å engasjere seg som debattant og skribent i mediene, og har siden opplevd en del grov diskriminering på bakgrunn av alder, kjønn, religion, etnisitet og hudfarge.

I 2019 ble hun sykemeldt på grunn av presset og hetsen hun opplevde.

– Hetset har påvirket alle aspektene i livet mitt og har hatt konsekvenser for skrivingen, i tillegg til den psykiske byrden det har medført, sa Ali til Journalisten i 2020.

Da Journalisten møtte henne i juni i fjor i forbindelse med at hun hadde fått redaktørjobben, sa hun at hun ønsket denne jobben nettopp for å være mer i bakgrunnen og mer usynlig i kontrast til den mer offentlige og offensive rollen hun hadde hatt tidligere.

– Det er overveldende og viktig at så mange vil snakke med meg, men det tærer på. Jeg har blitt vant til at det går i bølger, at jeg er intenst mye synlig i perioder, men nå hadde jeg planlagt at det skulle være stille, litt sånn dødlyd på sykehuset stille, sa hun til Journalisten i 2o21.

Halvannet år senere er hun igjen i søkelyset. De siste månedene har hun blitt mye omtalt etter at hun anmeldte komiker Atle Antonsen for rasisme etter en hendelse på Bar Boca i Oslo natt til 23. oktober 2022.

Tidligere Fett-redaktører:

  • 2004-2007: Kristin Engh Førde
  • 2007-2008: Siri Lindstad
  • 2009-2012: Charlotte Myrbråten
  • 2013-2015: Hilde Sofie Pettersen
  • 2015-2018: Hedda Lingaas Fossum
  • 2018-2021: Hanne Skogvang Stork
  • 2021-2022: Sumaya Jirde Ali

Kilde: SNL



Powered by Labrador CMS