Vårt Land får 26,8 millioner i pressestøtte fra Medietilsynet i år, mot 31 millioner i fjor.
Vårt Land får 26,8 millioner i pressestøtte fra Medietilsynet i år, mot 31 millioner i fjor.

Nedbemanning

Vårt Land-redaktøren ser for seg å kutte opptil 4 årsverk

– Vårt viktigste mål er å få flere abonnenter, ikke mer pressestøtte, sier Bjørn K. Bore.

Publisert

Medietilsynet har annonsert fordelingen av pressestøtten for 2022, og Vårt Land var en av avisene i Norge som opplevde størst kutt sammenlignet med i fjor.

Det utløser tiltak i redaksjonen:

– ­Det er krevende å få vite helt på slutten av året at vi får et så stort og overraskende kutt. Vi bruker hver eneste på krone på journalistikk. Det er ikke noen administrative utgifter å kutte her, så da må vi kutte i redaksjonsutgifter, sier sjefredaktør Bjørn K. Bore til Journalisten.

Nedbemanningen er avisa allerede i gang med, fortsetter redaktøren. Men ingen vil bli sagt opp. Han håper å utelukkende få til nedbemanningen gjennom frivillige tiltak og tilbud om gavepensjon.

Vårt Land får 26,8 millioner i pressestøtte i år, mot 31 millioner i fjor. I dag har de rundt 35 redaksjonelt ansatte. På sikt ser Bore for seg å redusere med rundt 2 til 4 årsverk.

– Men det kommer an på hvilke andre innstramminger vi får på andre områder. Vi skal være mer offensive på å selge flere abonnementer. Vårt viktigste mål er å få flere abonnenter, ikke få mer pressestøtte.

– Blir det kutt i papirutgivelser?

– Nei. Det ligger nok i kortene at mange vil kutte frekvensen på papirutgivelsene med tiden, men vi planlegger ikke dette nå. Siden sommeren har vi hatt en økning i antall papirabonnenter. Papiravisen er fortsatt en viktig inntektskilde.

Om hvorfor de fikk så store kutt i pressestøtten, mener Bore skyldes at det har kommet flere nye aviser i ordningen. Det synes han i utgangspunktet er positivt for mediemangfoldet.

– Problemet er at bevilgningen ikke øker selv om det kommer inn nye aviser. Istedenfor å øke mediemangfoldet, så smøres mangfoldet utover nå, sier han.

Powered by Labrador CMS