NRKs Anders Magnus. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Anders Magnus blir NRKs korrespondent i Washington. Får han mulighet blir det selfie med Trump

Kjersti Strømmen og Øyvind Nyborg blir korrespondenter i henholdvis Beijing og London.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var kun NRK-ansatte som fikk mulighet til å søke om å ta over etter Espen Aas (London), Peter Svaar (Beijing) og Gro Holm (Washington) når deres korrespondentperioder snart er over.

I dag ble det klart at Anders Magnus blir ny korrespondent i Washington. I tillegg blir Kjersti Strømmen korrespondent i Beijing. Øyvind Nyborg erstatter Espen Aas som London-korrespondent. Det opplyser NRK i en pressemelding. Stillingene tiltres på sensommeren. 

Les om korrespondentens rolle og utvikling: NRKs Sidsel Wold synes det er vanskelig å velge rekkefølgen på plattformene hun må levere til

Det var fem menn og ni kvinner på søkerlisten til korrespondent-stillingene. 

Nervepirrende ventetid

– Du har satt ditt preg på samfunnsdebatten om Oslo i det siste, hvordan vil du sette ditt preg på NRKs dekning fra USA?

– Nei, altså, det er et vanskelig farvann å trå for tiden. Det blir veldig viktig å formidle til folk det som blir sagt og hvor det kommer fra. Og så å være nøyaktig på å rette opp eventuell feilinformasjon. Jeg synes våre folk gjør en god jobb nå, og det har jeg lyst til å videreføre, sier Magnus.

Selv fikk han beskjed to timer før pressemeldingen gikk ut om at jobben var hans. Tiden fra søknadsfristen for to måneder siden karakteriserer han som nervepirrende. Han var ikke sikker på om han ville få jobben i konkurranse med de andre kandidatene.

Jobben som korresponden i USA er hans tredje i utenrikstjenesten. Han var NRK-korrespondent i Afrika fra 1998 til 2002 og i Asia fra 2010 til 2014. En del av verktøyene har endret seg siden den gang.

– Først og fremst hvor vi publiserer. Journalistikken er den samme, selv om det ofte kan være en utfordring å være journalist i det nye medielandsskapet i USA. Jeg er tilhenger av å bruke mobil som nyhetsformidler og til å formidle nyheter ut. I Asia brukte jeg mobilen også til å gå direkte. Det blir spennende å bruke den og sosiale medier til å rapportere fra USA. I tillegg til mer tradisjonell rapportering.

Selfie med Trump

– Apropos mobiltelefonen. Om du får muligheten til det, tar du selfie med deg og Donald Trump?

– Absolutt! He-eh. Det skulle bare mangle, men jeg er ikke så sikker på om jeg kommer så nær ham. Gjør jeg det skal jeg legge den ut på nett. Det lover jeg.

Anders Magnus møtte motbør etter at han tok selfie sammen med Mulla Krekar. 

LES OGSÅ: Anders Magnus svarer på Krekar-kritikk

Også Kjersti Strømmen har erfaring som NRK-korresponden. Hun jobbet fra Asia-kontoret 1999-2003.

Utenrikssjef Knut Magnus Berge i NRK sier i pressemeldingen at de la vekt på erfaring og rutine da de ansatte de tre.

– I urolige tider hvor journalistikken er under press og mange kikker oss i kortene ønsket vi folk med tyngde og erfaring. Vi er veldig godt fornøyd med ansettelsene, sier han.

Les også: Snart ingen korrespondenter igjen: Rykker ut dit nyhetene skjer – når de skjer

Powered by Labrador CMS