Norske aviser rekrutterer mange av sine abonnenter gjennom telefonsalg. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Rudolf Schuba
Norske aviser rekrutterer mange av sine abonnenter gjennom telefonsalg. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Rudolf Schuba

Avisene kjemper for å fortsette med telefonsalg

Advarer mot store konsekvenser av innstramning i regelverket.

Published   Updated

Regjeringen vil stramme kraftig inn på reglene for telefonsalg til privatpersoner. Påtrengende telefonsalg er på klagetoppen hos Forbrukerombudet hvert år, skriver Dagens Næringsliv (betalt innhold). Forbrukerminister Solveig Horne (Frp) vil stramme inn telefonsalg overfor forbrukere som har reservert seg og sendte derfor et endringsforslag ut på høring i sommer.

Telefonsalg er imidlertid helt avgjørende for mange abonnementsaviser, skriver DN. Flere mediehus advarer mot å stramme inn på regleverket. I dag er det et par unntak når det gjelder forbudet mot å drive telefonsalg til personer som har reservert seg i reservasjonsregisteret: Hvis forbrukeren har samtykket, eller har et kundeforhold til selskapet som tar kontakt.

«Endringene som er foreslått kan føre til så store konsekvenser for oss at det kan true vår eksistens som avis,» skriver Klassekampen i sitt høringssvar.

I Amedia kommer rundt 41 prosent av abonnementssalget fra telefonsalg, og den foreslåtte innstramningen vil «potensielt kunne ha stor og negativ betydning for Amedia og våre aviser,» skriver Amedia.

Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din: