Saksøker TV 2 for usaklig oppsigelse

Saksøker TV 2 for usaklig oppsigelse

En tidligere ansatt i TV 2 går rettens vei for å få opphevet en oppsigelse vedkommende mener er usaklig, skriver Dagens Næringsliv.

– Det ble levert en stevning i Bergen tingrett onsdag i forrige uke. Den omfatter krav om å gjøre en oppsigelse ugyldig, bekrefter Knut Skaslien, advokat i Norsk Journalistlag, overfor avisen.

Personen som har levert inn stevningen, jobbet tidligere i TV 2s promoavdeling.

Kanalen er inne i en omfattende nedbemanningsprosess der det skal kuttes 177 faste ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020. Sist fredag ble det opplyst at det gjenstår kutt av 65 årsverk.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 bekrefter at kanalen er varslet om søksmålet.

– Vi er varslet om stevning fra en av våre medarbeidere, og vi har mottatt kopi av den. Utover det kommenterer vi ikke enkeltstående personalsaker, skriver hun.

I tillegg til stevningen som er levert inn, er det aktuelt med søksmål fra ytterligere én eks-ansatt, ifølge Skaslien i NJ.

Annonser

Stikkord:

Ledige stillinger:

Les også

TRONDHEIM (Journalisten): Etter å ha gått gjennom forsideoppslagene om terroristen, kunne Anne Gjelsvik dele bildebruken i fire faser.

Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, mener mangelen på kvinner i ledelsen er gårsdagens problem som ennå ikke er løst.