Gunnar Stavrum: Saker om biler og innvandring går nå bedre enn sex

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum kan glede seg over utviklingen for Nettavisen i 2016. Foto: Birgit Dannenberg

Gunnar Stavrum: Saker om biler og innvandring går nå bedre enn sex

Nettavisen med tidenes beste driftsår.

 
Nettavisen fikk i fjor et resultat etter skatt på 16,3 millioner kroner. Stadig flere inntekter kommer fra innholdsmarkedsføring, ifølge Dagens Næringsliv.
 
Selv om Nettavisen mister annonseinntekter, øker overskuddet på grunn av hard kostnadskontroll, mer innholdsmarkedsføring og flere saker om innvandring og miljøpolitikk, skriver avisen.
 
– Tidligere var det sexsaker og artikler med bilder av lettkledde mennesker som klikket mest. Men nå er det ofte saker om privatbilisme versus miljøpolitikk, islam og innvandring som drar mest trafikk, sier Nettavisen-sjef Gunnar Stavrum.
 
I 2016 sto «vanlige» annonser for 81 millioner kroner av inntektene og 58 millioner kroner kom fra innholdsmarkedsføring, ifølge nyansatt økonomidirektør Stine Hvam.
 
Til sammenligning hadde VG Partnerstudio, som produserer annonsørinnhold på VGs nettsider, 44,2 millioner kroner i omsetning etter første fulle driftsår i fjor.
 

Annonser

Les også

Ett års tid etter at flere mediehus ga opp å bruke Facebooks Instant Articles, er nettgiganten på frierferd igjen med en oppdatert versjon.

Tidligere nyhetsanker i TV2 sluttet i kanalen på grunn av trakassering. Hun forteller i detalj om opplevelsene i et offentlig innlegg på sin Facebookside.

Flere tusen i bransjen har fått spørsmål fra de fem presseorganisasjonene. Fikk 400 svar på under en time.