Mediefolk:

Politiførstebetjent blir rykke-journalist i Avisa Oslo

Fire nye er klare for lokalavistjeneste i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Politiførstebetjent i Innlandet politidistrikt, Stig Kolstad (51), er ansatt som breaking-reporter i Avisa Oslo (AO), skriver avisen i en pressemelding.

Kolstad jobber i dag som oppdragsleder ved Hamar politistasjon, men har journalistbakgrunn fra VG.

Avisen har også ansatt ytterligere tre journalister: Jørgen Hyvang (49), Viljam Brodahl (27) og Nicole Myhrer (33). Hyvang er ansatt som næringslivsjournalist, Brodahl som sportsjournalist, mens Myhrer skal jobbe som breaking-reporter.

Rykkeglad

– Da Stig Kolstads søknad tikket inn ble jeg umiddelbart spolt 30 år tilbake i tid. Stig begynte som breaking-journalist i VG i 1992. Jeg har knapt jobbet sammen med noen så rykkeglad som ham, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal ifølge pressemeldingen.

Stig Kolstad.

– Siden da har han fylt på med bøttevis med kompetanse fra vekterbransjen og politiet hvor han hele karrieren har jobbet mot det operasjonelle, i patrulje, på åsteder og nå sist som oppdragsleder. Stig kjenner hver krik og krok av byen etter å ha kjørt patrulje her i 12 år. Sist jeg kolliderte med Stig i jobbsammenheng var da han i minuttene etter bomben sprang 22. juli 2011 resolutt satte opp sperringer rundt regjeringskvartalet, fortsetter Storedal.

Spisskompetanse

Jørgen Hyvang har de siste tre årene drevet informasjonsarbeid i regi av eget selskap. Før det har han jobbet som journalist i Dagsavisen, VG og Finansavisen.

Jørgen Hyvang.

– Det Jørgen kan mest om, er handels- og utelivsbransjen. Bransjer som sliter tungt i Oslo akkurat nå. I Jørgen har vi spisskompetanse på disse bransjene samtidig som han er en velrenommert finansjournalist. Jeg er veldig glad for at vi har Jørgens kompetanse på plass i redaksjonen, sier Storedal.

Sport i utvidet forstand

Viljam Brodahl har i dag et vikariat i Aftenposten, og skal jobbe med sport i utvidet forstand.

– Jeg tenker da på sportsanlegg og fasiliteter for øvrig samt den sporten som svært mange driver med selv. Trening- og treningsbransjen ligger også inn under Viljams dekningsområde, sier Storedal.

Nicole Myhrer.
Viljam Brodahl.

Nicole Myhrer kommer fra NRK. Der har hun jobbet som nettjournalist og med planlegging av TV-sendinger.

Hun har også bakgrunn fra Radio Nova, hvor hun har vært både redaksjonsleder og fagsjef.

– Nicole er drillet til å jobbe i høyt tempo, hun har klare ambisjoner om å grave, har god kompetanse på lyd og vil supplere vår siste nytt-avdeling på en utmerket måte, sier Storedal.

Totalt skal Avisa Oslo ansette 35 redaksjonelle medarbeidere.

Powered by Labrador CMS