Afghanske sikkerhetsfolk i den grønne sonen i Kabul etter et angrep tirsdag som var rettet mot Afghanistans forsvarsminister. Han kom fysisk uskadd fra hendelsen, men åtte andre mennesker ble drept.

Den afghanske regjeringens mediesjef drept av Taliban

– Nok en gang har brutale terrorister begått en feig handling.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sjefen for den afghanske regjeringens mediesenter er blitt drept i et angrep i Kabul, melder innenriksdepartement i landet. Taliban har tatt på seg skylden.

Attentatet mot mediesenterets sjef Dawa Khan Menapal skjedde fredag. Han ble skutt og drept inne i en moské. Taliban var raskt ute med en medieuttalelse om at det var de som sto bak handlingen som angivelig ble utført av en «hellig kriger».

Opprørerne varslet for få dager siden ta de ville gå etter ledende medlemmer av regjeringsapparatet som hevn for flyangrep.

– Nok en gang har brutale terrorister begått en feig handling og tatt livet av en patriotisk afghansk borger, sier innenriksdepartementets talsmann Mirwais Stanikzai.

Tirsdag ble boligen til Afghanistans forsvarsminister angrepet i den grønne sonen i Kabul, et strengt bevoktet og angivelig trygt sted. Det var første gang på flere måneder at Taliban gjennomførte angrep i hjertet av hovedstaden.

Islamist-bevegelsen Taliban har trappet opp sin offensiv etter at amerikanske og andre vestlige styrker begynte sin tilbaketrekking. Taliban kontrollerer nå store deler av den afghanske landsbygda og angriper nesten daglig de store byene.

Powered by Labrador CMS