Fra Dagbladets nettsider 9. september 2009.

Dødsdom ga trafikkrekorder

Da dommen falt i Kongo kunne flere nettmedier konstatere topptall. Og NRK var langt fra landets største tv-kanal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Interessen for rettssaken mot Joshua French og Tjostolv Moland i Kisangani i Kongo har vært stor i norske redaksjoner, og voldsom blant det norske publikummet. Da dommen mot de to ble avsagt tirsdag, var det derfor ikke overraskende at de største nettaktørene kunne se tidligere rekorder bli slått.

I Aftenposten, VG Nett og Dagbladet rapporteres det fra alle hold at man har satt rekorder. Dagbladet hadde tirsdag 3,7 millioner visninger og 636.000 unike brukere på forsiden. Ifølge kanalsjef Jon Reidar Hammerfjeld er dette den andre rekorden Dagbladet.no hadde denne uken.

Millioner

– Vi satte ny rekord mandag også, som var 200.000 visninger over forrige rekord, satt for en uke siden. I går slo vi rekorden fra mandag med 300 000 visninger av forsiden. Så det er en voldsom økning.

I forrige uke hadde Dagbladet i snitt nesten tre millioner visninger og litt over 538.000 unike brukere i snitt per dag på forsiden.

VG Nett var ikke snauere og hadde ifølge analysesjef Geir Larsen 1,1 millioner unike brukere på forsiden, og over sju millioner sidevisninger. I uke 35 var tilsvarende tall like over 900.000 og 5,7 millioner visninger i snitt.

Larsen forteller at de hadde 135.000 brukere som fulgte dekningen på Cover it live fra Kongo, og at det ble sendt inn i alt 10.000 kommentarer i dekningen på Cover it live. Larsen legger til at VG Nett hadde rekord på både forsiden og på nettstedet som helhet i går. 1.387.059 unike brukere var innom nettstedet i går, noe som er rundt 11.000 bedre enn da forrige rekorden ble satt for litt over ei uke siden.

Aftenpostens nyansatte nettsjef Skjalg Engebø forteller at også de hadde trafikkrekord på tirsdag. Han slår fast at nettstedet opplevde enorm trafikkvekst i perioden dommen ble avsagt.

– Vi hadde omtrent 130.000 sidevisninger på selve Kongo-saken. Det er vi veldig godt fornøyd med, forteller Engebø.

Landets største

Det er ikke bare på nettet at mediene satte besøksrekorder under domsavsigelsen. Hos TV 2 Nyhetskanalen hadde man sin beste dag noensinne. I alt var 478.000 seere innom kanalen i mer enn tre minutter for å få med seg domsavsigelsen. Dermed ble kanalen landets største tv-kanal i tidsrommet. Faktisk var den større enn NRK 1 og 2 til sammen målt i både seertall og markedsandeler i tidsrommet fra klokken 11 til klokken 14.

– Jeg oppfatter som at vi har lyktes i og med at vi blir valgt når det skjer breaking news. Vi regnes som en kanal som presenterer det som skjer i nuet. Da dobler vi gjerne seertallet vårt på dager som i går. Det er på en måte det som er dynamikken for nyhetskanaler, at de har den type elastisitet når det skjer ting, sier redaksjonssjef Thomas Henschien

Powered by Labrador CMS