Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten ble sint på Dagsavisen.

Haugsgjerd sint på Dagsavisen

Aftenpostens sjefredaktør hardt ut på Twitter - Dagsavisen innrømmer redigeringsfeil.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag skriver Dagsavisen om medier som gikk i en felle satt opp av politiet. Den avslørte hvilken av de 173 bistandsadvokatene som har lekket materiale fra 22. juli-etterforskningen.

– Sint!

Avisa har blant annet spurt sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten om pressen har et selvstendig ansvar for å sjekke gradert informasjon før publisering.

– Problemstillingen er ny for oss. Det materialet vi har publisert og brukt informasjon fra, inneholdt ikke spor som vi oppdaget med en kunnskapen vi hadde da. Ingen redaksjoner har til nå publisert advokatens navn fordi han har kildebeskyttelse. Han er likevel solid avslørt som kilde, takket være de publiserte bildene som ble lagt ut uredigert på nett, sa Haugsgjerd, ifølge Dagsavisen.

Men det hadde Haugsgjerd aldri sagt, skrev hun på Twitter:

– Dagsavisen har brukt fri fantasi når den siterer meg i saken om mulig lekkasje fra bistandsavokater. Bare første to setninger er mine. Sint!

Kildevern

Til Journalisten utdyper sjefredaktøren at hun kan dokumentere hva det er hun faktisk har uttalt fordi kommunikasjonen med journalisten foregikk på Facebook.

Hun reagerer på at hun er tillagt de to siste setningene fordi hun mener det kan skapes et inntrykk av at hun som sjefredaktør ikke er ryddig på kildevern.

– For meg som redaktør er det et hellig prinsipp å beskytte kilder og ikke å bidra til spekulasjoner. Man kan tro at jeg er uryddig på dette, sier Haugsgjerd.

Redigeringsfeil

Det hele beror på en feil hos Dagsavisen. Egentlig skulle det vært linjeskift og nytt avsnitt etter de to første setningene. Etter den andre setningen skulle også «, sier hun» vært flyttet. For det er riktig at Haugsgjerd ikke kan tillegges de siste setningene, som begynner med «Ingen redaksjoner (…)».

– Det har skjedd en redigeringsfeil. Vi har beklaget det som har skjedd, har rettet feilen på nett og kommer til å trykke en presisering i avisen i morgen, sier sjefredaktør Kaia Storvik i Dagsavisen.

– Ingen overreaksjon

Haugsgjerd sier at det er som hun hadde håpet.

– Sånn er livet, at det hender noen uhell. Da er det greit, sier Haugsgjerd.

– Overreagerte du med Twitter-meldingen i morges?

– Nei. Det som betyr noe for leseren er det som står på trykk. 

Powered by Labrador CMS