Frank Lynum er leder av redaksjonsklubben i Aftenposten. Foto: Signe Dons, Aftenposten

Mener VG-navnet må bort

– Vi må finne en annen løsning som er akseptabel for begge parter, sier klubblederen i Aftenposten.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frank Lynum har vært leder av redaksjonsklubben i Aftenposten siden i fjor høst. Han synes det er dumt at navnediskusjonene i VG og Aftenposten blir presentert som en feide. Som Journalisten skrev tidligere fredag liker VG-ansatte dårlig at kolleger i Aftenposten foreslår nytt navn på VG-huset. Aftenposten forlater Postgirobygget og flytter til Akersgata i august.

– Det er uheldig om vi får en strid om navnet på huset der vi skal flytte sammen og jobbe. Det vi trenger er å finne en løsning som er positiv for begge bedriftene, ikke en kamp mellom VG og Aftenposten, sier Lynum.

Han bekrefter at det også i Aftenposten er mange følelser rundt navnespørsmålet.

– Det er stor symbolverdi og mye følelser knyttet til et navn. Det blir rart for Aftenposten-ansatte å jobbe i et bygg som heter VG-huset. Kanskje skal verken VG eller Aftenposten være med i navnet.

Lynum legger til at han trodde at også de ansatte i VG skulle bli oppfordret til å komme med forslag til et nytt navn på VG-huset, slik tilfellet er i Aftenposten.

– Det er foreløpig ikke satt noen frist for å komme med forslag hos oss. Jeg håper vi ender opp med en løsning begge mediehusene kan leve godt og lenge med. Det nye navnet bør uansett være på plass før vi flytter i august, sier han.

Det hører med til historien at bygningen som i dag huser VG ble solgt i 2008. Ifølge VGs årsberetning for dette året medførte salget en gevinst på 452 millioner kroner, som ble overført til Schibsted i form av utbytte. Siden 2008 har VG med andre ord vært leietakere i huset.

 

 

Powered by Labrador CMS