PR/Hand-out: Tom Tramborg joins Getty Images as Senior Director for the Nordic region

Getty Images satser i Norge

Det internasjonale bildebyrået utvider virksomheten og vil knytte til seg norske fotografer.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Seniordirektør for Norden, Tom Tramborg, forteller at 2014 blir et vekstår for Getty Images i Norge. For kunne yte kundene bedre service vil det amerikanske byrået styrke bemanningen og investere i mer lokal ekspertise på Oslo-kontoret, som i dag bare har én ansatt. Satsingen innebærer også at samarbeidspartneren All Over Press ikke lenger skal representere Getty Images i Norge. Nå skal byrået selv ta seg av salget av eget redaksjonelt innhold.

-  Avtalen med All Over Press løper fram til 31. desember 2013. Etter det vil vi selv tilby kundene  hele vår portefølje av bilder og video , sier Tramborg.

 BBC-avtale

Den spenner fra  historiske bilder (Hulton Archive) til sport, nyheter, mote, reportasje, underholdning og portrett. Samt at byrået samarbeider med mediepartnere som Agence France Presse.  I oktober inngikk Getty for øvrig en femårs avtale med BBC Worldwide om å distribuere videoklipp  fra BBC Motion Gallery på verdensbasis. Det betyr at BBC Worldwide-kunder fra årsskiftet får tilgang til videoklippene gjennom nettsiden til Getty Images. 

Getty Images tilbyr dessuten musikk, multimedia  og andre digitale produkter. Og framhever innovasjon og ny teknologi som viktige satsingsområder. 

- Hva er bakgrunnen for satsingen i Norge ?

-  Årsaken er at vi har høy tillit i det norske markedet og ser at det er potensial for vekst i regionen, sier Tramborg, som viser til at styrking av tilstedeværelsen i hele Norden også er en del av Gettys ambisiøse globale vekststrategi.

Nye kontorer 

Som opptakt til satsingen i Norden ble danske Tramborg utnevnt til seniordirektør i Getty Images i mai i år. Og norske Bjørn Johansen, som har bakgrunn fra All Over Press og NTB, utnevnt til direktør. Kommersiell direktør Annica Saltskog var fra før på plass i Stockholm, og nye kontorer ble etablert i Helsinki, Oslo og København.

Nå er planen å styrke bemanningen på kontoret i Oslo og knytte til seg flere innholdsleverandører, både enkeltfotografer og andre.

- Vi leter i markedet etter nye partnere som kan gi oss tilgang til lokalt innhold. Vi er allerede kontakt med mange som kan tenke seg å samarbeide med oss, men jeg kan ikke si noe konkret om hvem det er.

Men seniordirektøren legger til at det handler om å få den riktige blandingen partnere. Lokale folk som kan tilby nødvendig kvalitet og matche internasjonale behov.

- Det er vel riktig å si at vi kan være relativt selektive i valg av strategiske samarbeidspartnere.

 Tramborg antyder at Getty Images kontor i Oscarsgate i Oslo vil øke staben til fire-fem, litt avhengig av hvem de inngår samarbeid med.

Om Getty

Getty Images er en ledende global mediebedrift med kunder i mer enn 200 land. Daglig laster byrået opp mer enn 40.000 bilder. Porteføljen, som også omfatter lavprisarkiver som iStockphoto og Thinkstock, inneholder mer enn 26 millioner bilder online, 70 millioner i arkiv og mer enn 1.3 millioner videoklipp.

 

 

Powered by Labrador CMS