Rune Skjold, seksjonssjef for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, sier politiet jobber med å sikre tekniske spor. Her avbildet ved en annen anledning. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Politiet jobber videre med sikring av spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet

– Vi jobber i videre med teknisk sikring av spor.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Politiet etterforsker et mulig hackerangrep, som torsdag førte til at Dagbladet og fire andre nettsteder ble stengt.

Nettstedene opplevde at flere av artiklene publisert torsdag ettermiddag ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn.

– Vi jobber i videre med teknisk sikring av spor. Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer eller hvordan vi vil jobbe fremover, og har ingen ytterligere kommentarer, sier Rune Skjold, seksjonssjef for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB fredag morgen.

Politiet var allerede torsdag i gang med å sikre bevis, og Dagbladet skrev at en IP-adresse var overlevert til politiet.

Skjold ønsker imidlertid ikke å kommentere dette, eller om andre IP-adresser har blitt overlevert.

Det var nettsidene til Dagbladet, Se og Hør, Din Side, KK og SOL som ble tatt ned klokka 17.50, ifølge Dagbladet.

Hos Dagbladet fikk en publisert sak tittelen «Erna Solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

– Vi mistenker et hackerangrep. Vi fikk innhold på våre redaksjonelle plattformer som vi ikke har laget. Derfor valgte vi å stenge ned flere av sidene våre i noen få timer, sier Aller Medias konsernsjef Dag B. Sørsdahl til avisen.

Statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor sier til Medier24 at de har vært i kontakt med Dagbladet om saken.

Rundt klokka 21.15 torsdag kveld var alle nettstedene oppe igjen.

Powered by Labrador CMS