Foto: Birgit Dannenberg.
Foto: Birgit Dannenberg.

Signerer ikke tross forbedring

Fortsatt misnøye med Aller Medias frilanskontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Forhandlinger mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Aller Media (AM) har resultert i endringer i konsernets leveringsavtale for frilansere.

–Vi er veldig fornøyd med at AM har møtt NJ til forhandlinger etter en konfliktsituasjon på en ordentlig måte og kommet til et kontraktsforslag som er mye bedre. Når det er sagt – vi er ikke i mål, sier Frilansjournalistenes leder Jørn Wad.

NJ har beskrevet avtaleendringene her.

Ikke godt nok

Wad forteller at mange av frilanserne fortsatt ikke er tilfreds med avtalen.

– De fleste har sagt at de ikke synes dette er godt nok, og vil ikke undertegne. Det er veldig greit, for det er opp til den enkelte frilanser å gjøre den vurderingen selv.

NJ frarådet signering av avtalen i dens opprinnelige form. Nå verken anbefaler eller advarer de mot å skrive under. Misnøyen dreier primært om at kontrakten ikke spesifiserer økonomisk vederlag for gjenbruk og videresalg.

– Ikke aktuelt

Frilanserne Marit Bromark og Heidi Løkken har tidligere gått ut med kritikk av frilansavtalen. De signerer heller ikke den endrede varianten. Manglende forpliktelse fra AM til å betale for gjenbruk er hovedårsaken.

– Hvis de er villig til å flytte seg på dette punktet, vil jeg vurdere å undertegne. Hvis ikke, er det ikke aktuelt, da finner jeg meg heller andre kunder, sier Løkken.

Løkken er også styremedlem i Frilansjournalistene. Hun håper nå at videre forhandlinger mellom NJ og AM skal føre fram.

Foreløpig endelig

Wad forteller at partene er enig om å møtes igjen om noe tid. Direktør Tore Sannum i AM sa mandag til Journalisten at det ikke er rom for ytterligere endringer i kontrakten. Wad er likevel optimistisk.

– Dette tror jeg er en foreløpig endelig holdning. Jeg har tro på at også AM vil ønske å evaluere avtalen etter hvert som tida går. Den er ikke hogget i stein.

Powered by Labrador CMS