Trolig nettstreik i DN

Partene står altfor langt fra hverandre, mener ledelsen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge klubbleder Martin Riber Sparre er det samlet sett 38.500 kroner som skiller partene i lønnsoppgjøret i DN Nye Medier. Ledelsen har så langt ikke vært villig til å gi etter.

Se fakta om oppgjøret nederst i artikkelen.

Idiotisk lave beløp

Styreleder og konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST Media Group sier til Journalisten at han tror og frykter at det blir konflikt. Han begrunner det med at de ansatte ikke har vært villige til å akseptere noe under 4,1 prosent i flatt tillegg.

– Klubbleder forklarer at det beløper seg til under 40.000 kroner, er ikke dette et for lite beløp å gå til konflikt på?

– Jo, men det er fordi vi er så få. Beløpet isolert er idiotisk lite for en konflikt, men om alle lønnsoppgjør skal deles likt til alle ansatte har vi ingen ressurser til å belønne dem som gir bedre resultater enn gjennomsnittet, sier Bjørkavåg.

– Det kan godt være at han føler at vi er langt fra hverandre, men økonomisk er vi jo ikke det, sier klubbleder Riber Sparre.

Galskap å ikke akseptere

Han velger å tro at ledelsen forstår galskapen i å sende bedriften ut i streik for å spare 38.000 kroner. Sparre viser til at det er under en promille av kostnadene i DN.no og at det i så fall blir den dyreste promillen bedriften noensinne har spart.

Klubblederen sier videre at han håper ledelsen kan akseptere et krav om lønnsutvikling på linje med resten av samfunnet.

– Vi er inne i et av de beste årene i bedriftens historie, hvis ikke det aller beste. Da er det ikke skamløst krav å forvente at alle våre medlemmer sikres en lønnsutivkling minimum på linje med samfunnet for øvrig.

I alt er 11 av redaksjonens medarbeidere organisert i NJ. I tillegg kommer den redaksjonelle ledelsen som sammen med redaktør Svein Thore Gran er utgjør ytterligere seks personer.

Hva slags drift DN.no får dersom meklingen ikke fører fram på tirsdag, er uklart. Bjørkavåg sier sjefredaktør Amund Djuve vil orientere om dette mandag ettermiddag.

Kan fortsette driften

Riber Sparre forteller at det etter integreringen med papiravisen er kommet nye gråsoner. To av DN.nos tidligere medarbeidere er flyttet over til papiravisens fotoavdeling. Disse arbeider med video og vil derfor publisere til nett.

I tillegg er det den senere tid ansatt nye medarbeidere i papiravisen som hovedsakelig publiserer på nett.

– Jeg har ikke noe i mot at de gjør det til vanlig, men i en situasjon som vi står overfor er vi avhengige av at bedriften opptrer ryddig. Man kan jo ikke utelukke at ledelsen tolker det dithen at de arbeider for DN.no selv om de er ansatt i DN papir.

Ledelsen i DN Nye Medier møter redaksjonsklubben til mekling hos Riksmeklingsmannen tirsdag. Frist for løsning er satt til midnatt.

DNNM-OPPGJØRET

* Siste krav fra NJ er et generelt tillegg på 22.000 kroner, samt en prissikring av vakttilleggene på 1,8 prosent. Kravet har en ramme på 4,18 prosent, inkludert lønnsglidning på 0,34 prosent.

* Siste tilbud fra DNNM er et generelt tillegg på 16.000 kroner. Andre avtaleforbedringer verd kr 2 500, samt 1,8 prosent økning av vakttilleggene. Tilbudet har en ramme på 3,59 prosent.

* Konsernet NHST fikk et resultat på 38,4 millioner kroner i 2010. DN Nye Medier var inntil årsskiftet en del av forretningsområdet Digital & Nordic, som også omfattet  TDN, Newsdesk, Smartcom og Europower. Driftsresultatet for fjoråret som helhet endte på minus 5,8 millioner kroner, som følge av tap i Smartcom. Det representerte en kraftig forbedring fra 2009, da driftsunderskuddet var på 16,5 millioner kroner.

* DN Nye Medier og Dagens Næringsliv fikk fra 1. september 2010 felles ledelse, og fra 1. januar 2011 er DNNM lagt inn under forretningsområdet Dagens Næringsliv. De to plattformene skal imidlertid ha egne redaksjoner en god stund til.

 

Powered by Labrador CMS