Før første møte med ledelsen forberedte Einar Takla, Line Kaspersen og Martin Riber Sparre meklingen sammen med NJs Bente Sabel og Tore Sjøli. Foto: Martin Huseby Jensen.

DN vil publisere i streik

Har resten av dagen på å finne en løsning. Ledelsen vil holde nettstedet åpent også i en konflikt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I underkant av 40.000 kroner samlet skiller ledelsen i DN Nye Medier (DNNM) og de 11 medlemmene i redaksjonsklubben i årets lønnsoppgjør.

Mandag fortalte Journalisten at det trolig blir nettstreik i DNNM fordi ledelsen og klubbene ikke klarer å komme til en løsning. DNNM er eget tariffområde i NJ.

Isolerte lave tall

Konsernsjef og styreleder Gunnar Bjørkavåg innrømmer at beløpet som skiller er lavt, men poengterer at det handler om prinsipper.

– Jo, men det er fordi vi er så få. Beløpet isolert er idiotisk lite for en konflikt, men om alle lønnsoppgjør skal deles likt til alle ansatte har vi ingen ressurser til å belønne dem som gir bedre resultater enn gjennomsnittet, sier han.

Lave forventninger

Tirsdag møtte klubbleder Martin Riber Sparre opp hos riksmeklingsmannen sammen med klubbmedlemmene Line Kaspersen og Einar Takla i håp om å komme fram til en løsning, men:

– Vi har ikke store forventninger, sier Takla i heisen opp til sjuende etasje.

– Nei, vi har belaget oss på å bruke hele dagen, legger Line Kaspersen til.

Hele dagen betyr fram til midnatt.

Å følge regler

Ifølge klubblederen har ledelsen gjort det klart at publisering på nettstedet vil fortsette selv om det blir konflikt.

I tillegg til de 11 NJ-organiserte medarbeiderne består redaksjonen av seks skrivende ledere, samt journalister fra papiravisen som publiserer på nett. Sjefredaktør Amund Djuve gjorde det klart i et møte mandag ettermiddag at produksjonen til nettet ikke vil opphøre. Sparre mener ordbruken bar preg av krigsretorikk.

NHSTs forhandlingsleder Pirjo Vangsnes ønsker ikke å kommentere om ledelsen håper på å komme til en løsning under meklingen i dag.

Powered by Labrador CMS