President Andry Rajoelina vil løslate en journalist som sitter fengslet etter at hun kritiserte presidentens koronahåndtering.

Madagaskars president vil løslate kritisk journalist

– Jeg kommer til å ta grep.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Madagaskars president Andry Rajoelina vil løslate en fremtredende journalist som er fengslet etter å ha kritisert presidentens håndtering av koronapandemien.

Journalisten Arphine Rahelisoa i den opposisjonsvennlige avisen Valisoa ble tiltalt 4. april for oppfordring til hat etter å ha skrevet «covid-19, nedstengning, Andry Rajoelina, drapsmann» på en blogg.

Rahelisoa er den eneste journalisten som er blitt pågrepet i landet. Hun har levert inn tre søknader om å bli løslatt. Alle har blitt avvist. Hun risikerer å bli dømt til mellom ett og fem års fengsel hvis hun blir kjent skyldig. Presidenten lover nå å løslate henne.

– Jeg kommer til å ta grep for løslatelse av journalister som for tiden sitter i fengsel, og jeg oppfordrer journalister til å utøve sin frihet innen lovens rammer, sa president Rajoelina på fjernsyn søndag.

Amnesty International har oppfordret myndighetene til å løslate Rahelisoa og garantere for ytringsfriheten hennes.

Kommunikasjonsdepartementet uttalte søndag at journalisten har misbrukt sin frihet ved å unnlate å ta med i regningen virussituasjonen som Madagaskar står overfor.

– Dette burde på ingen måte presenteres som pressefrihet, het det i uttalelsen.

Rajoelina innførte nedstengningstiltak i tre av landets største byer. Etter flere uker er tiltakene blitt lettet.

Landet har 151 bekreftede virustilfeller, men ingen koronadødsfall er registrert.

Powered by Labrador CMS