Hjemmet-redaktør Anne Vestad har klokkertro på at papir og digitale løsninger kommer til å leve side om side i mange år fremover. Foto: Egmont Publishing

MORGENRUTINEN:
Anne Vestad har klokkertro på at papir og digitale løsninger kommer til å leve side om side i mange år fremover

– Særlig det jeg jobber med, nemlig magasiner og ukeblader.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen.

Anne Vestad er redaktør i Hjemmet.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

– Kaffe eller te?

– Kaffe til hverdags og te når jeg har fri og litt lange frokoster.

– Hva har du på nattbordet?

– Vekkerklokke, nattbordlampe og noen ganger et glass vann.

– Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?

– Når jeg setter meg på toget kl. 06.40 – da sjekker jeg mailen og ellers om det har foregått ting på Hjemmet-redaksjonens interne Messenger-gruppe mens jeg har sovet. Leser Aftenposten og DN på papir på toget, og prøver å sjekke Tønsbergs Blad, VG og Dagbladet digitalt hvis NSBs nett vil meg vel. Det er slett ikke alltid, dessverre.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

– Donald Trump går av.

– Hvor leter du etter gode saker?

– Overalt. I aviser, magasiner, norske og utenlandske blader, diverse nettsteder. For ikke å snakke om alt man kan snappe opp rundt seg i hverdagen – jeg prøver å være våken og få med meg ting som kan bli til noe.

– Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt og hvorfor?

– Putin eller Trump, kanskje? Jeg vil gjerne prøve å forstå hvorfor de oppfører seg som små unger som har fått for lite oppmerksomhet av foreldrene sine.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?

– Jeg er vel som de fleste andre journalister, nemlig genuint nysgjerrig – både på fenomener og mennesker. Og jeg bruker nysgjerrigheten for hva den er verd uten å være redd for å stille «dumme» spørsmål. Nå er det endel år siden jeg har vært skrivende journalist, men jeg har mye nytte av den samme egenskapen som redaktør.

– Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?

– Jeg har jobbet i denne bransjen i så mange år nå at det er jeg ikke i stand til å rangere – det har vært utrolig mye som har vært både gøy og rart veldig mange ganger. Både morsomme og rare intervjuobjekter og morsomme og rare situasjoner – ingen nevnt, ingen glemt.

– Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

– Vi har en veldig inspirerende historisk serie gående i Hjemmet for tiden, den går litt bak begivenhetene og tar for seg mennesker vi ikke hører så ofte om. Alt fra søsteren til dronning Maud til en historisk sak om samiske familier med gamle svart/hvitt-bilder som er fargelagt på en meget nennsom måte. Flinke journalister gir nytt liv til gamle historier.

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

– Lokketitler på nettet som lurer folk inn i saker som det ikke er verd å bruke tid på.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

– Det er mange store utfordringer akkurat nå, vi står på mange måter midt oppe i et eneste stort kaos i mediebransjen. Den viktigste utfordringen er selvsagt at vi alle leter med lys og lykte etter nye inntektsmuligheter, og vi prøver å forstå hva folk er villige til å betale for på nettet uten helt å finne ut av det. Men vi kommer til å lande på begge beina, det har jeg klokkertro på.

– Jeg har også klokkertro på at papir og digitale løsninger kommer til å leve side om side i mange år fremover. Det gjelder mediebransjen generelt, men kanskje særlig det jeg jobber med, nemlig magasiner og ukeblader. Det viktigste er at vi aldri må glemme at hovedoppgaven vår er å fortelle de gode historiene uansett hvilken plattform vi beveger oss på.

– Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?

– Bildene av brannen i Notre Dame gjorde inntrykk, og alle menneskene som samlet seg i Paris’ gater og sang mens flammene stod opp fra kirketaket.

– Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

– Jeg greier meg fint uten mobilen i noen timer hvis jeg er i godt selskap!

– Når logger du av for kvelden?

– Jeg logger meg grovt sett av et par timer før jeg skal legge meg, men sjekker som regel om det har kommet noe spennende sånn rett før det er natta-tid.

Powered by Labrador CMS