Henan-provisen i Kina. Her er planen at 3.000 kameraer skal kobles opp mot nasjonale og regionale databaser.

Kinesisk provins innfører ansikts-gjenkjenning for å spore journalister

Skal holde oversikt med «mistenkelige» personer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Henan-provinsen i Kina innfører et ansiktsgjenkjenningssystem for å spore aktivitetene til utenlandske journalister, studenter og andre «mistenkelige» personer.

Planen er at 3.000 kameraer skal kobles opp mot nasjonale og regionale databaser. I tillegg skal alarmen gå når en person på lista registrerer seg på et hotell, kjøper en flybillett eller krysser provinsens grense. 2.000 politifolk skal drive systemet.

Journalister blir delt inn i tre kategorier i et trafikklyssystem for å vise hvor nøye de skal overvåkes, og ansiktsgjenkjenningen skal fungere også dersom personen bruker munnbind eller briller.

Systemet går langt utover alle andre systemer som man kjenner til, ifølge det amerikanske overvåkningsteknologifirmaet IPVM. Blant annet finnes det en egen kategori for journalister som skal «fjernes.»

Det kinesiske selskapet Neusoft vant anbudet for systemet i september, ifølge IPVM, som oppdaget referanser til systemet på nett.

Det er ikke kjent hvorvidt andre kinesiske provinser også holder på å bygge ut eller allerede drifter slike overvåkingssystemer

Powered by Labrador CMS