Apple-sjef Tim Cook sier Parler kan komme tilbake til App Store om plattformen legger fram nye retningslinjer for moderering av innhold.
Apple-sjef Tim Cook sier Parler kan komme tilbake til App Store om plattformen legger fram nye retningslinjer for moderering av innhold.

Apple: Parler kan komme tilbake til App Store

– Om de ordner opp i modereringen sin, kan de komme tilbake.

Publisert

Apple-sjef Tim Cook sier den omstridte medieplattformen Parler kan returnere til App Store om den legger fram nye retningslinjer for innholdsmoderering.

Apple suspenderte alle nedlastinger av Parler etter angrepet på Kongressen 6. januar. Årsaken er at plattformen angivelig ble brukt til å organisere angrepet og til å oppfordre til ytterligere voldsbruk.

Også Google og Amazon har innført lignende tiltak mot plattformen, som er populær hos Trump-støttespillere. Den tiltrakk seg i begynnelsen mange høyreekstreme brukere, men senere har også flere moderate høyreorienterte tatt den i bruk.

Cook understreket søndag at Apple «kun har suspendert» Parler.

– Om de ordner opp i modereringen sin, kan de komme tilbake, la han til.

Parler er så godt som borte fra internett, etter at plattformens tilgang til Amazons serversystem ble kuttet. Amazon viste, i likhet med Google og Apple, til manglende moderering av voldsfremmende innhold på plattformen.

Parler reiste følgelig søksmål mot Amazon forrige uke for det de mener er brudd på konkurranselovgivningen.

På plattformens nettsider søndag, heter det i en uttalelse at Parler vil «løse enhver utfordring vi står overfor» og at plattformen «planlegger å ønske dere alle velkommen tilbake snart».

Powered by Labrador CMS