Arbeideravisa mot stupet

Dersom Arbeideravisa ikke får tilført ny kapital innen ukeslutt, må den pakke sammen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arbeideravisa i Trondheim er i ferd med å trekke inn årene, med mindre den får mer penger.

– Det som kommer til å stå i avisa på torsdag er at vi må ha penger på plass denne uken, ellers så må vi pakke sammen. Kassa er i ferd med å tømmes, slår Albert H. Collett , som er ansvarlig redaktør i avisa, fast.

Siden avisen fikk nytt liv på nyåret, er det blitt tilført i underkant av tre millioner kroner i kapital. Det første leveåret i ny drakt har vært turbulent, med blant annet lederutskiftninger hvor Charles Utvik gikk som ansvarlig redaktør og innstilt drift gjennom store deler av april.

– Hvor mye er det dere trenger for å overleve?

– Det er et diskusjonsspørsmål, men skal det være noe vits i å drive videre, er det snakk om et flersifret millionbeløp, en halv million blir å pisse i buksa for å holde seg varm, sier Collett.

– Kan gå i pluss

Redaktøren mener at avisen har livets rett, trass i tøff konkurranse fra Adresseavisen og Byavisa.

– Ja, med litt tålmodige penger mener jeg den absolutt har det. Det jeg har sagt til styret er at jeg er trygg på at den går i pluss om tre år, dersom de er tålmodige. Det er mye godvilje rundt avisa og opplaget øker så får vi tak i de millionene som trengs, kan dette gå.

– Det har også vært en stor grad av naivitet i styret om at avisen skulle gå fort i pluss, men slik er det ikke lenger.

Mot lovbrudd

I alt er det seks mennesker som har sitt daglige virke i Arbeideravisa. Avismarkedet i Trondheim er preget av en dominerende avis i form av Adressa, som tidligere i år kjøpte opp gratisavisa Byavisa sammen med A-pressen.

– Hvordan har dette kjøpet påvirket dere?

– Det vet jeg ikke om har påvirket i det hele tatt. Det tror jeg ikke det har gjort – for det er mer status quo, sier redaktøren.

– Er dere i dialog med institusjonelle medieeiere om overtakelse?

– Ja, nå snakker vi med flere profesjonelle eiere, så vi har ikke gitt opp, sier redaktøren og legger til:

– Vi har fremdeles penger på bok og har fått lønna vår i dag, men vi vil bryte loven dersom vi fortsetter inn i neste måned med de pengene vi har nå. Vi kan ikke drive for kreditors regning.

Powered by Labrador CMS