Ingen støtte til styrerefs

Lederen i Trondhjems Journalistforening, Knut Okkenhaug, kritiserer et styremedlem i Arbeideravisa for innblanding, men redaktørforeningens leder er ikke enig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En artikkel i FriFagbevegelse.no om «Arbeideravisa ved stupet» har vakt stor irritasjon i Trondhjems Journalistlag. Fri Fagbevegelse skriver at avisen «mangler redaktør og penger, og verken styremedlemmer eller LO lokalt er fornøyd».

Skuffet

Styremedlem Heidi Larssen, som er leder for Region Midt-Norge i Handel og Kontor, utdyper kritikken:

«Arbeideravisa har ikke blitt den avisa vi hadde håpet på, og som fagorganisert er jeg ikke fornøyd med dekningen av fagbevegelsen. Den har heller ikke bidratt til den mediepolitiske dagsorden selv om Adresseavisen skriver mer om fagorganisasjonen etter at Arbeideravisa kom ut med sin første utgave i januar. Det er likevel begrenset hva to medarbeidere kan gjøre», sier hun.

Uproft

Det mener Knut Okkenhaug, leder i Trondhjems Journalistforening, er både uhørt og uproft.

– Som leder av Trondhjems Journalistforening reagerer jeg kraftig på Larsens utsagn. Det er uhørt og særdeles lite profesjonelt at et styremedlem blander seg inn i det redaksjonelle innholdet i avisa som Larsen her gjør. Larsen og det øvrige styret har vedtatt at avisa skal følge Redaktørplakaten, skriver Okkenhaug i en e-post til Journalisten.

Han mener styremedlem Larsen blandet seg inn i avisens redaksjonelle vurderinger og at det strider mot Redaktørplakaten.

– Må kunne mene

Det er ikke leder i Norsk Redaktørforening, ansvarlig redaktør Stein Gauslaa i Agderposten, like sikker på.

– Det er en glidende overgang her fra det som er dekningen av et spesielt område og det man kan kalle avisens konsept. Jeg synes nok at styremedlemmer i en avis må kunne mene noe om hva som er hovedhensikten med å utgi den. At et styremedlem med bakgrunn i Handel og Kontor har generelle meninger om hvorvidt dekningen av fagbevegelsen er god eller mindre god, er vel ikke så rart, sier Gauslaa.

Redaktørforeningens leder mener det er forskjell på å gi uttrykk for denne type generelle holdninger og gå direkte inn i diskusjon om konkrete saker som har stått på trykk.

– Vi har for eksempel styremedlemmer fra næringslivet i Arendal, og jeg synes ikke det er unaturlig at de har synspunkter på hvordan vi dekker næringslivsspørsmål.

Powered by Labrador CMS