Fungerende leder i PK Kritine Nyborg har ennå ikke sett regnskapene fra OFF. Foto: Kathrine Geard
Fungerende leder i PK Kritine Nyborg har ennå ikke sett regnskapene fra OFF. Foto: Kathrine Geard

PK: – Ikke fått innsyn

DEBATT: Pressefotografenes Klubb mener Terje Bringedal snakker usant når han hevder regnskapet til Oslo Fotofest er levert.

Publisert   Sist oppdatert

Vi ønsker ikke en offentlig diskusjon med Bringedal og synes det er synd at han nå velger å rette sin kritikk gjennom Journalisten i stedet for å ta kontakt med oss.

Den uavklarte økonomiske situasjonen rundt Oslo Fotofest er den direkte årsaken til at DOK utsettes og at Årets bilde i år ikke blir samtidig som DOK. DOK har alltid vært avhengig av støtte fra Fritt Ord for å avvikles. Det er en støtte vi ikke har hatt mulighet til å søke om så lenge vi ikke har mottatt regnskap for OFF som var støttet av Fritt Ord. Vi har bedt innstendig om dette regnskapet siden festivalen ble avviklet i begynnelsen av november. Vi har ikke fått innsyn i kontoer som har blitt opprettet i forbindelse med OFF. Vi har heller ikke mottatt bilag på inntektene og utgiftene i forbindelse med OFF. Når Bringedal uttaler til Journalisten at OFF har gått med 17.000 kroner i underskudd er det nytt for oss.

Vi har i høst arbeidet med en ny organisering av DOK i samarbeid med NJ. Flere av medlemmene i arbeidsgruppen til DOK er klare, og DOK vil bli arrangert i løpet av 2013. Vi har like stort fokus på DOK som før.

For å kunne opptre profesjonelt mot våre samarbeidspartnere og foredragsholdere er vi avhengige av at det økonomiske er i orden før vi gjør bindende avtaler. Den økonomiske situasjonen rundt OFF har umuliggjort dette.

PK-styret v/Kristine Nyborg