EFE mistet akkrediteringen fåt dager før den opposisjonelle Yunior Garcia (bildet) planlegger å gjennomføre en protestmarsj alene gjennom Havanna.

Spansk nyhetsbyrå fratatt akkrediteringen på Cuba

Måtte gi fra seg pressekortene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Cubanske myndigheter trakk lørdag tilbake akkrediteringen til alle journalistene som jobber for det spanske nyhetsbyrået EFE i Havanna.

Atahualpa Amerise, som er redaktør ved EFEs Havanna-kontor, sier at myndighetene ba dem gi fra seg pressekortene uten å oppgi noen konkret grunn for hvorfor de ikke har lov å skrive.

EFE har tre journalister, en fotograf og en videojournalist i Havanna, og Amerise sier det er første gang et utenlandsk byrå på Cuba har fått en slik ordre.

Tilbaketrekkingen av akkrediteringen skjedde dagen før den opposisjonelle Yunior Garcia planlegger å gjennomføre en protestmarsj alene gjennom Havanna, trass i at han trues med arrest.

Opposisjonen planlegger også en større demonstrasjon mandag for å kreve at politiske fanger løslates. Også denne protesten er ulovlig.

Protestene skjer fire måneder etter at flere tusen mennesker demonstrerte i byer over hele landet mot undertrykking og mangel på matvarer.

Powered by Labrador CMS